Logo

Ειδήσεις


 

Για λεκτική βαρβαρότητα σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων με αφορμή τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν για την εισαγγελική πρόταση της Μαρίας-Ελένης Νικολού στην «δίκη Μίχου».


 

Νέα δικογραφία έφτασε στη Βουλή κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή μετά από μήνυση 27χρονου τραυματία του δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά τη δικογραφία-«κόλαφο» της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.


 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η Εισαγγελική πρόταση για αθώωση -λόγω αμφιβολιών- του 55χρονου βασικού κατηγορουμένου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας, στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό.



 

Ενα αδήλωτο βαγόνι που κανείς δεν ξέρει τι μετέφερε, το τέταρτο κατά σειρά της εμπορικής αμαξοστοιχίας, από το οποίο μάλιστα φαίνεται να ξεκινούν η έκρηξη και μετέπειτα η φωτιά, αγνοείται. Τα συντρίμμια του ούτε έχουν καταγραφεί ούτε διακρίνονται στο σημείο κατάληξης της εμπορικής αμαξοστοιχίας μετά τη σύγκρουσή της στα Τέμπη με ...



 

Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης. Την ώρα που προσέρχονταν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο «Ολύμπιον», στην Θεσσαλονίκη, ομάδα αντιεξουσιαστών με λοστούς αποδοκίμασαν και κινήθηκαν εναντίον του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να πρόλαβε να μπει στο εσωτερικό του κινηματογρ...


 

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, Σπύρος Χαλικιάς, στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, χτες, Παρασκευή (8/3).



 

Αυστηρότατες ποινές για όσους χρωστούν στην Εφορία προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας, με τους οφειλέτες να αντιμετωπίζουν ακόμη και ποινή φυλάκισης για ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Η αποφυγή ποινής φυλάκισης είναι δυνατή μόνο εάν αποπληρωθεί πλήρως η οφειλή πριν η υπόθεση πάει στα δικαστήρια, ή ενταχθεί σε ρύθμιση δόσεων, όπως σημειώνει ...



 

Στην ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει την ίδρυση των μη κρατικών Πανεπιστημίων και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την ψήφισή του. Αίτηση αντισυνταγματικότητας επί του μέρους που αφορά στα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κατέθεσε ...



 

Η 22χρονη  αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σε καλή κατάσταση και έχοντας επαφή με το περιβάλλον. Νωρίτερα, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στον θώρακα. Έφερε δύο βαθιά τραύματα με το ένα μάλιστα κοντά στην καρδιά με αποτέλεσμα να έχει υποστεί πνευμοθώρακα, ενώ είχε και ένα σπασμένο πλευρό.


 

Στην αναστολή της αποχής από όλες τις δίκες αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Παράλληλα οι δικηγόροι αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης Τραπεζών και Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων (Funds) μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2024.