Logo

Επιχείρηση-σκούπα για το παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας [βίντεο+φωτο]



 
 

Στοχευμένη επιχείρηση σε δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, πέριξ της Ομόνοιας, πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη, αστυνομικοί σε συνεργασία με κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Δήμου Αθηναίων για την πάταξη του παρεμπορίου και το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Η επιχείρηση στήθηκε στις οδού Μενάνδρου, Σοφοκλέους και κάθετους σε αυτές δρόμους όπου δραστηριοποιούνται πλανόδιοι μικροπωλητές, ενώ στο στόχαστρο των αρχών  βρέθηκαν και εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

 

 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κλιμάκιο των Υπηρεσιών Ελέγχου και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 41 άτομα (3 ημεδαποί και 38 αλλοδαποί), προσήχθη ένας αλλοδαπός και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Νόμου περί ναρκωτικών αντίστοιχα.

Επίσης, ελέγχθηκαν 38 καταστήματα, κατασχέθηκαν 992 συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων και μικροποσότητα κάνναβης.

 

 

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην εργατική-ασφαλιστική νομοθεσία αλλά και φορολογικές ως προς την έκδοση αποδείξεων.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.500 ευρώ για παραβάσεις του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, για έλλειψη παραστατικών εμπορίας (τιμολόγια) και έλλειψη αδείας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 156 κιλά τροφίμων.

Δείτε βίντεο από την χθεσινή επιχείρηση της Αστυνομιας σε συνεργασία με το κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και τη Δημοτική Αστυνομία

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά