Logo

Νέο μπλόκο της Τροχαίας σε αγώνες με "φτιαγμένα" οχήματα στην πλατεία Λυκαβηττού



 
 

Συνεχίζεται το ...σαφάρι της Τροχαίας για την αντιμετώπιση αγώνων με "φτιαγμένα" μηχανάκια και αυτοκίνητα στην πλατεία Λυκαβηττού.

Το βράδυ της Παρασκευής στήθηκε και δεύτερη αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία, μόλις ένα 24ωρο μετά την προηγούμενη έφοδο και τη σύλληψη συνολικά 14 ατόμων που δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης.

Στη νέα εξόρμηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, βεβαιώθηκαν 82 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

- 4 για επίδειξη ικανοτήτων

- 20 για κυκλοφορία οχήματος χωρίς κατάλληλο σιγαστήρα,

- 3 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

- 29 για φιμέ ανεμοθώρακες,

- 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

- 3 για στέρηση ΚΤΕΟ

- 2 για δυσδιάκριτη πινακίδα

- 2 πειθαρχικές παραβάσεις σε ταξί και

- 15 λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επίσης, συνελήφθησαν δέκα οδηγοί που δεν διέθεταν δίπλωμα οδήγησης, αφαίρεσαν 36 Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, 35 Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων και 28 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

Εξάλλου, ακινητοποίησαν δέκα οχήματα, από τα οποία τα εννέα μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι στην προχθεσινή εξόρμηση βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις, συνελήφθησαν 14 οδηγοί, αφαιρέθηκαν 39 Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, 42 Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων, 51 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας και ακινητοποιήθηκαν 13 οχήματα, από τα οποία 12 μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά