Logo

Συνελήφθησαν 5 διακινητές μεταναστών στη Θράκη [φωτο]



 
 

Πέντε διακινητές οι οποίοι προωθούσαν παράνομους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας, συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης.

Οι πέντε διακινητές ηλικίας 38, 37, 27 και 18 ετών συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες χθες, Τετάρτη, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, ενώ μετέφεραν συνολικά 17 μη νόμιμους μετανάστες.

Το πρωί της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Ορμενίου –Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX , συνέλαβαν τον 27χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, λίγο αργότερα στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση το απόγευμα της Τετάρτη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο, μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε κρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος.

Στην τέταρτη περίπτωση το βράδυ της Τετάρτης στην παλαιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, πραγματοποίησαν σήμα για να σταματήσει 37χρονος οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Αυτός δεν σταμάτησε αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε τελικά μέσα στην πόλη της Κομοτηνής όταν προσέκρουσε σε ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Ο 37χρονος οδηγός μαζί με τον 18χρονο συνοδηγό – συνεργό του, προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί. Όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Μάλιστα ο 37χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Από την Αστυνομία κατασχέθηκαν τα τέσσερα αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς για τα περαιτέρω.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά