Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στο Ηράκλειο - Συνελήφθηκαν 6, αναζητούνται 12 [φωτο]



 
 

Πολυμελής σπείρα διαρρηκτών που είχαν διαπράξει 77 κλοπές-διαρρήξεις και αποτελούνταν από τουλάχιστον 18 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι έξι, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία Ηρακλείου.

Η εγκληματική ομάδα ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως σε σπίτια σε περιοχές του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλετρονικές συσκευές. Η συνολική λεία τους από τις 77 κλοπές-διαρρήξεις εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ.

Στα ίχνη της σπείρας βρέθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Μίνωα Πεδιάδος, όπου και εντοπίζονται οι περισσότρες διαρρήξεις και κλοπές.

Μέλη της ήταν 16 αλλοδαποί, εκ των οποίων 14 άνδρες και 2 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 48 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 33 και 67 ετών. Τα στοιχεία ταυτότητας τους ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, ενώ συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 46 ετών.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2012 μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2019, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά 77 κλοπών – διαρρήξεων και σε πέντε απόπειρες κλοπών, σε οικίες, σε αποθήκες, ναούς και εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    12 ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες κ.α),
    7 κινητά τηλέφωνα,
    Εκκλησιαστικά είδη,
    15 μαχαίρια,
    7 πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Οι συλληφθέντες πήραν τον δρόμο για τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ενώ έχουν ξεκινήσει αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπόλοιπων 12 μελών της σπείρας διαρρηκτών.

Δείτε κάποια από τα ευρήματα στα σπίτια των μελών της σπείρας που βρήκαν οι αστυνομικοί σε κατ' οίκον έρευνες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά