Logo

Σπείρα εξαπατούσε με αγγελίες αγοραστές αυτοκινήτων



 
 

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τέσσερα μέλη σπείρας που εξαπατούσαν υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων μέσω ψευδών αγγελιών σε ιστότοπους.

Τα μέλη της συμμορίας αποσπούσαν χρηματικά ποσά, πείθοντας τους υποψήφιους αγοραστές να καταβάλουν μέρος του συμφωνηθέντος αντιτίμου ως προκαταβολή, χωρίς ποτέ να παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητα.

Στα ίχνη της σπείρας έφτασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, δύο ανδρών και δύο γυναικών, για σύσταση συμμορίας και απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Αυγούστου, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό την αποκόμιση παράνομο περιουσιακού οφέλους.

Αναρτούσαν ψεύτικες αγγελίες πώλησης οχημάτων σε ιστοτόπους, πείθοντας στη συνέχεια, τους υποψήφιους αγοραστές να καταθέτουν σε υποδεικνυόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά ως προκαταβολή χωρίς ποτέ να παραλαμβάνουν τα οχήματα.

Με τον προαναφερόμενο τρόπο, απέσπασαν κατά το χρονικό διάστημα από 14-6-2019 έως 5-8-2019 σε πέντε περιπτώσεις το συνολικό χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ, ενώ σε μία ακόμη περίπτωση αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το ποσό των 14.500 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά