Logo

Συνελήφθησαν 6 διακινητές μεταναστών στη Θράκη [φωτο]



 
 

Έξι διακινητές που μετέφεραν 22 μετανάστες από τα σύνορα στο εσωτερικό της χώρας, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στη Ροδόπη και την Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 59, 54 και 45 ετών και τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 65, 22 και 19 ετών που συνελήφθησαν χθες το πρωί από αστυνομικούς σε μπλόκα στους νομούς Ροδόπης και Έβρου.

Το πρώτο περιστατικό διακίνησης μεταναστών εντοπίστηκε στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής. Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τους τρεις Έλληνες διακινητές. Ο 59χρονος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε φορτηγάκι που επέβαιναν οι άλλοι δύο συνεργοί του που μετέφεραν παράνομα δέκα μετανάστες.

Η δεύτερη περίπτωση εντοπίστηκε κοντά στον οικισμό Ροδίτη Ροδόπης. Αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 19χρονο αλλοδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου για έλεγχο. Αυτός δεν σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς. Με μεγάλη ταχύτητα μπήκε στην πόλη της Κομοτηνής όπου τελικά ακινητοποίησε το όχημα. Στη συνέχεια ο 19χρονος μαζί με τον 22χρονο συνοδηγό επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί. Όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα έξι μετανάστες, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το τρίτο περιστατικό μεταφοράς μεταναστών από τα σύνορα στην ενδοχώρα σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν 65χρονο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει έξι μετανάστες.

Ο 54χρονος Έλληνας και ο 19χρονος αλλοδαπός οδηγοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία αυτοκίνητα, ένα φορτηγάκι και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δείτε φωτογραφίες των αυτοκινήτων και του φορτηγού που κατασχέθηκαν από την Αστυνομία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά