Logo

"Πατέντα" διαρρηκτών με κλειδιά πασπαρτού και κόλλα [φωτο]



 
 

"Πατέντα" είχαν φτιάξει δύο αλλοδαποί διαρρήκτες οι οποίοι παραβίαζαν τις πόρτες διαμερισμάτων στην Πάτρα, χρησιμοποιώντας κλειδιά τύπου πασπαρτού και τοποθετώντας υγρή κόλλα ανάμεσα στις πόρτες και κασώματα.

Οι δύο διαρρήκτες ηλικιάς 32 και 33 ετών συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ μετά την τελευταία διάρρηξη που έκαναν.

Αρχικά διέρρηξαν πόρτα εισόδου πολυκατοικίας και προσπάθησαν να διαρρήξουν διαμέρισμα δευτέρου ορόφου. Όμως δεν πρόλαβαν καθώς έγιναν αντιληπτοί από γείτονες οποίοι ειδοποίησαν την Άμεση Δράση και έτσι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω.

Σε σωματικό έλεγχο που τους έκαναν οι αστυνομικοί, βρήκαν και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα, κλειδιά τύπου πασπαρτού, ελάσματα αλουμινίου, ένα ρολόι, μια αλυσίδα λαιμού, ένα ζευγάρι γυαλιά, ένα σωληνάριο βενζινόκολλας και έγγραφα.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι οι δυο δράστες μέσα σε τέσσερις ημέρες από τις 20 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου είχαν κάνει μία διάρρηξη και δύο απόπειρες κλοπής σε διαμερίσματα στην Πάτρα.

Στη διάρρηξ που έκαναν σε διαμέρισμα, αφαίρεσαν ένα κουμπαρά που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κοσμήματα, είδη υπόδησης και δυο μαχαίρια.

"Σημάδευαν" τα διαμερίσματα

Ως προς την μεθοδολογία των δραστών, επισημαίνεται ότι «σημάδευαν» τα διαμερίσματα, τα οποία επρόκειτο να διαρρήξουν, τοποθετώντας υγρή κόλλα ανάμεσα στην πόρτα και στο κάσωμά, προκειμένου να διαπιστώνουν την ύπαρξη ενοίκων ή όχι στο διαμέρισμα, όταν θα μετέβαιναν για την διάπραξη κλοπής.

Στη συνέχεια με κλειδιά τύπου πασπαρτού και με την χρήση των ελασμάτων αλουμινίου παραβίαζαν τις κλειδαριές από τις πόρτες και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Δείτε τα κλειδιά πασπαρτού και τα άλλα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατά την επ' αυτοφώρω σύλληψη τους από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά