Logo

Χαλκίδα: Εξαπατούσαν τηλεφωνικά ηλικιωμένους - 8.000 ευρώ η λεία τους



 
 

Σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι δήθεν συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Χαλκίδας.

Ένας 60χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, ενώ αναζητούνται ένας άντρας και μία γυναίκα που εμπλέκονται σε μια υπόθεση απάτης και πέντε απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Η σύλληψή του 60χρονου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μετά από προκαθορισμένη συνάντηση με υποψήφιο θύμα της σπείρας. Όμως ο ηλικιωμένος κατάλαβε την απόπειρα εξαπάτησης του και ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο προγραμματισμένο ραντεβού που θα τους έδινε τα χρήματα, οι αστυνομικοί φόρεσαν τις χειροπέδες στον 60χρονο.

Οι απατεώνες τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε διάφορα ατυχήματα, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Προσποιούνταν κυρίως ότι είναι γιατροί ή αστυνομικοί αναφέροντας ότι συγγενικά πρόσωπα των υποψήφιων θυμάτων τους είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα.

Προσποιούμενοι ακόμα και τις φωνές συγγενικών τους προσώπων, τα οποία δήθεν είχαν τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθούν άμεσα, απαιτούσαν από αυτούς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μέσα στον Οκτώβριο είχαν καταφέρει να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ από μία ηλικιωμένη, ενώ προσπάθησαν να κοροϊδέψουν με το ίδιο τέχνασμα ακόμα πέντε ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απατών, τετελεσμένη και σε απόπειρες, κατά συναυτουργία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά