Logo

Μυστήριο με φερόμενο τζιχαντιστή που οι Τούρκοι ήθελαν να παραδώσουν στη χώρα μας - Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ



 
 

Άλυτο γρίφο αποτελεί η περίπτωση ενός άνδρα, που χαρακτηρίστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ ως «τζιχαντιστής», τον οποίο οι τουρκικές αρχές επιχείρησαν τη Δευτέρα να τον παραδώσουν στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν άνδρα αραβικής καταγωγής με αμερικανικό διαβατήριο, για τον οποίο το μεσημέρι της Δευτέρας  τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι είναι εγκλωβισμένος στη «νεκρή ζώνη», στις Καστανιές, ανάμεσα στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επέτεινε αντί να αποδυναμώσει  το μυστήριο της υπόθεσης. 

Η ΕΛ.ΑΣ, συγκεκριμένα,  επιβεβαιώνει ότι Τούρκοι αστυνομικοί ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα Αμερικανός υπήκοος αραβικής καταγωγής. Ωστόσο, τονίζει ότι οι αστυνομικοί της γείτονος δεν ανέφεραν ότι πρόκειται για τζιχαντιστή, υπογραμμίζοντας ότι δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του από τις βάσεις δεδομένων των αρχών της Ελλάδας και συνεργαζόμενων χωρών. 

Μάλιστα, επισημαίνει ότι αρχικά ο άνδρας δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα. Το απόγευμα, ωστόσο, επέστρεψε μόνος του και ζήτησε να εισέλθει στη χώρα μας. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και επέστρεψε στην Τουρκία. 

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι σήμερα (11-11-2019) το πρωί, Τούρκοι αστυνομικοί μετέβησαν στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Έβρου και ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα, Αμερικανός υπήκοος, αραβικής καταγωγής, τον οποίο συνόδευαν, επικαλούμενοι ότι είχε συλληφθεί γιατί είχε υπερβεί τις δικαιούμενες ημέρες παραμονής του στην Τουρκία.

Ο προαναφερόμενος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια επέστρεψε στην Τουρκία, συνοδευόμενος από τους Τούρκους αστυνομικούς. Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε βάσεις δεδομένων ελληνικών και συνεργαζόμενων χωρών, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του.

Σήμερα το απόγευμα ο εν λόγω επανήλθε εκ νέου, μόνος του, στον ίδιο συνοριακό σταθμό και ζήτησε να εισέλθει στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο και σφράγισαν το διαβατήριό του. Κατόπιν τούτου επέστρεψε στην Τουρκία».

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τουρκικά ΜΜΕ υποστήριζαν ότι ο άνδρας - τζιχαντιστής που «είχε εγκλωβιστεί» στη «νεκρή ζώνη», στις Καστανιές συνελήφθη στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία στο πλαίσιο της «Πηγής Ειρήνης». Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ ο άνδρας ήταν αμερικανός υπήκοος που είχε  μπει στις τάξεις του ISIS.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί έως τώρα είναι γιατί οι τουρκικές αρχές ζήτησαν να εισέλθει στην Ελλάδα ο εν λόγω άνδρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά