Logo

Παράνομη ...χωματερή στον Ασπρόπυργο - Βρέθηκαν επικίνδυνα απόβλητα



 
 

Μία παράνομη ...χωματερή μέσα στην οποία υπήρχαν και επικίνδυνα απόβλητα, εντόπισαν αστυνομικοί σε περιφραγμένο οικόπεδο έκτασης δέκα στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έκαναν έλεγχο στο οικόπεδο και βρέθηκαν μπροστά στην παράνομη χωματερή.

Στην αυτοψία που διενεργήθηκε με τη συνδρομή υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση στο έδαφος διαφόρων αποβλήτων.

Μέσα στο υπαίθριο περιφραγμένο οικόπεδο έκτασης δέκα στρεμμάτων υπήρχαν διάσπαρτα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες διάφορα στερεά απόβλητα, μεταξύ των οποίων πλαστικά, μπάζα, καλώδια, μεταλλικοί κύλινδροι, στρώματα καθώς και ένα σκουριασμένο όχημα.

Επίσης, στο έδαφος εντοπίσθηκαν απόβλητα ορυκτέλαιων καθώς και συσκευασίες επικίνδυνων υλικών.

Τα στερεά απόβλητα και τα επικίνδυνα υγρά και έλαια ήταν ανεξέλεγκτα στην άτυπη χωματερή, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θέτοντας σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 66χρονο που ήταν προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, για παράβαση του νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ αναζητήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο 28χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης της επιχείρησης, εναντίον του οποίου σχηματίζεται δικογραφία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-11-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά