Logo

Φορτηγό με 21 κιλά κοκαϊνης από Ιταλία [βίντεο+φωτο]



 
 

"Λαβράκι" έβγαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι εντόπισαν φορτηγό στο οποίο ήταν κρυμμένα 21 κιλά κοκαϊνης τα οποία είχε μεταφέρει από την Ιταλία.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έφτασαν στη νταλίκα μετά τη σύλληψη ενός 37χρονου στην περιοχή της Μάνδρας στις 5 Δεκεμβρίου. Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κιλό και 258 γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από δύο κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών.

Εξάλλλου, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα, 40 φυσίγγια κρότου και ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων.

Δείτε τα ευρήματα που  κατασχέθηκαν στο σπίτι και στην κατοχή του 37χρονου ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή για την κατοχή  και διακίνηση των ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολούθησε έρευνα στο φορτηγό με το οποίο είχαν μεταφερθεί τα ναρκωτικά από την Ιταλία με πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το φορτηγό που είχε μεταφερθεί σε ειδικό χώρο. Ερευνήθηκε εξονυχιστικά και εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευση της.

Στην κρύπτη βρέθηκαν 21 κιλά κοκαΐνης σε 18 συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Δείτε τις συσκευασίες με τα 21 κιλά κοκαϊνης που βρέθηκαν κρυμμένα στο φορτηγό

Ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης δήλωσε για την τελευταία επιτυχία κατά των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών:

"Μια ακόμα σημαντική ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Πρόκειται για συνολική ποσότητα πάνω από 22 κιλά κοκαΐνης, η όποια σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εισήχθη στη χώρα μας από Ιταλία, με φορτηγό όχημα μεταφορών, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, σε συνδυασμό με τα ευρήματα, τη μεθοδολογία και το είδος της μεταφοράς των ναρκωτικών σκιαγραφούν το προφίλ μιας υπόθεσης που έχει προεκτάσεις στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών και για το λόγο αυτό συνεχίσαμε και διευρύναμε τις έρευνες μας, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη".

Δείτε βίντεο από τον εντοπισμό των 21 κιλών κοκαϊνης σε κρύπτη στο φορτηγό

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά