Logo

Θεσπρωτία: Συνελήφθη μέλος σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους



 
 

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε αλλοδαπός μέλος σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έπρεπε να υποβληθούν σε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν χθες, Πέμπτη, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, για την εξάρθρωση της συμμορίας πουο εξαπατούσε ηλικιωμένους. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που ο δράστης παραλάμβανε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ από γυναίκα, την οποία είχαν προσεγγίσει νωρίτερα τηλεφωνικά συνεργοί του για να της αφαιρέσουν χρήματα.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα και χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μάλιστα επικαλούνταν ότι για την πραγματοποίηση της χειρουργικής επέμβασης ήταν απαραίτητα προσθετικά υλικά, όπως χρυσές λάμες μεγάλου κόστους.

Ο συλληφθείς εμπλέκεται σε δύο περιπτώσεις τετελεσμένης απάτης στην περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και του Αγρινίου καθώς και σε τουλάχιστον 15 απόπειρες απάτης σε περιοχές της Ηγουμενίτσας, της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων μέσα στο διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, στις 8-10-2019 εξαπάτησαν στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας, άλλη μία ηλικιωμένη γυναίκα, αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ.

Έχοντας αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα», πήγαινε σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα από τα υποψήφια θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν από ηλικιωμένους, ανέρχεται στις 9.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν πάνω από 269.000 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για τον εντοπισμό των συνεργών του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-12-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά