Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε πελάτες τραπεζών [φωτο]



 
 

Πελάτες τραπεζών που έκαναν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, στοχοποιούσαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε περιοχές της Αθήνας.

Προσποιούνταν ότι ήταν και οι ίδιοι πελάτες σε υποκαταστήματα τραπεζών και όταν έβλεπαν ότι άλλοι πελάτες έκαναν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, τότε τους λήστευαν όταν έβγαιναν έξω.

Η σπείρα που αποτελούνταν από τουλάχιστον δέκα άτομα, από τον περασμένο Ιούλιο συμμετείχαν σε συνολικά επτά ληστείες και πέντε κλοπές τους, με λεία που ξεπερνά τα 210.000 ευρώ.

Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Αστυνομικοί συνέλαβαν προχθές, Πέμπτη, συνολικά επτά Έλληνες μέλη της σπείρας στα Πετράλωνα και στο Νέο Κόσμο, ενώ αναζητούνται τρεις συνεργοί τους. Επίσης, συνελήφθη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος για αντίσταση.

Ο τρόπος δράσης της σπείρας

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο, κατόπτευαν τραπεζικά καταστήματα παρακολουθώντας τις κινήσεις πελατών που πραγματοποιούσαν χρηματικές συναλλαγές.

Ένα από τα μέλη της σπείρας εισέρχονταν στο υποκατάστημα και προσποιούμενος τον πελάτη, στοχοποιούσε άτομα που προέβαιναν σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ακολουθούσε το υποψήφιο θύμα του και ειδοποιούσε τους συνεργούς του, δίνοντας τους περιγραφή καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης και κατεύθυνσής του.

Στη συνέχεια, οι συνεργοί του ακολουθούσαν το υποψήφιο θύμα με αυτοκίνητα. Όταν εξασφάλιζαν ευνοϊκές συνθήκες για την διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων, επιτίθενταν στα θύματα τους είτε στο δρόμο αφαιρώντας τις τσάντες με τα χρήματα, είτε την ώρα που βρίσκονταν στα οχήματα τους.

Στις περιπτώσεις που οι παθόντες αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν ακόμα και να τους χτυπήσουν τραυματίζοντας τους.

Κάτοικοι βόρειας Ελλάδας - Έμεναν σε ξενοδοχεία

Ένα σημαντικό στοιχείο της δράσης τους, είναι πως είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχών στη βόρεια Ελλάδα. Στην Αθήνα έρχονταν για τη διάπραξη των ληστειών και κλοπών, διαμένοντας σε ξενοδοχεία.

Σε έρευνα που έγινε στα δωμάτια ξενοδοχείων που έμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •     Το χρηματικό ποσό των 7.895 ευρώ
  •     Δεκατρία κινητά τηλέφωνα
  •     Πλήθος ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες και  κλοπές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν επτά ληστείες σε βάρος πεζών, από τους οποίους αφαίρεσαν τα χρηματικά ποσά, που είχαν κάνει ανάληψη από τράπεζες, τέσσερις κλοπές από οχήματα και μία κλοπή από περίπτερο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με βάση τα όσα κατήγγειλαν τα θύματα τους, το ποσό που κέρδισαν από τις ληστείες και κλοπές υπερβαίνει τις 210 χιλιάδες ευρώ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες πράξεις.

Ας σημειωθεί πως οι δράστες έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Δείτε τα ευρήματα στα δωμάτια που έμεναν, καθώς και τα αυτοκίνητα και μηχανή που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες και κλοπές σε βάρος των πελατών τραπεζών

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά