Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα που θα διακινούσε 23 κιλά ηρωίνης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη [φωτο]



 
 

Περισσότερα από 23 κιλά ηρωίνης αλλά και κοκαϊνη, θα διακινούσε σπείρα που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

"Εγκέφαλοι" της σπείρας ήταν ένα ανδρόγυνο στα ίχνη του οποίου έφτασαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το παράρτημα της Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ, DEA, στην Αθήνα, αποτρέποντας τη διοχέτευση περισσοτέρων από 23 κιλών ηρωίνης και ποσοτήτων κοκαΐνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, συνελήφθησαν επτά μέλη της σπείρας, τρεις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και δύο ηγετικά στελέχη που είναι ανδρόγυνο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με συγκεκριμένους ρόλους για την εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στα πολεοδομικά συγκροτήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σε έφοδο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν αρχικά τρία μέλη της σπείρας σε σπίτι στο Κορδελιό, ενώ ακολούθησαν έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 23 κιλά και 744 γραμμάρια ηρωίνη, συσκευασμένα σε 47 δέματα έτοιμα για διοχέτευση σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων
  • 2 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 414 γραμμαρίων
  • Υλικοτεχνικός εξοπλισμός αυτοσχέδιου εργαστηρίου νόθευσης, ζύγισης και επανατυποποίησης ναρκωτικών (στο σπίτι στο Κορδελιό)

  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας 
  • 4.000 ευρώ
  • 9 κινητά τηλέφωνα
  • Νοθευμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και
  • 2 αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της 4ης Ανακρίτριας Ναρκωτικών Αθηνών για συναφές αδίκημα και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι αλλοδαπός άντρας εκ των μελών του κυκλώματος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων και παρέμενε παράνομα στην Ελλάδα.

Δείτε τα ευρήματα των αστυνομικών στα σπίτια των μελών του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά