Logo

Θεσσαλονίκη: Ληστές πρακτορείων ΟΠΑΠ συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω [φωτο]



 
 

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης Συκεών οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο (2) ατόμων που αποπειράθηκαν να ληστέψουν κατάστημα τυχερών παιγνίων στο κέντρο της πόλης και τη συνακόλουθη εξιχνίαση ακόμη εννέα περιπτώσεων ληστειών σε αντίστοιχα καταστήματα.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 41 και 46 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για συμμορία, ληστείες και απόπειρα ληστείας κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, βραδινές ώρες χθες (26-01-2020), έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή όπλων εισήλθαν σε κατάστημα τυχερών παιγνίων στην ανωτέρω περιοχή. Η αντίδραση του ιδιοκτήτη και η άμεση επέμβαση αστυνομικών του Α.Τ. Νεάπολης – Συκεών είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και σύλληψη του 46χρονου και τον εντοπισμό και σύλληψη του 41χρονου, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει πεζός.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης ( modus operandi ) και την περαιτέρω έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020 διέπραξαν επιπλέον εννέα ένοπλες ληστείες σε καταστήματα διενέργειας τυχερών παιγνίων στις περιοχές των Αμπελοκήπων, Νεάπολης, Συκεών, Σταυρούπολης και κέντρου πόλης, από τα οποία αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και τυχερά δελτία.

Η λεία τους ανέρχεται στα 19.120 ευρώ και η αξία των αφαιρεθέντων δελτίων ανέρχεται στα 9.260 ευρώ.

Σε έρευνα στην οικία του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ενδύματα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών και 3 κινητά τηλέφωνα ενώ κατασχέθηκε και 1 όχημα, ιδιοκτησίας του 46χρονου, που χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά