Logo

Νέα σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες στη Δράμα



 
 

Ένας 51χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ως μέλος σπείρας που εμπλέκεται σε τηλεφωνικές απάτες πολιτών σε περιοχές στη Δράμα.

Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε πολίτες στο νομό Δράμας και προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Προσποιούνταν τους γιατρούς νοσοκομείου ή τους αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας είτε το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού προσώπου το οποίο χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, είτε το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα το οποίο χρειάζεται βοήθεια για να απεμπλακεί από τις ποινικές συνέπειες.

Μάλιστα για να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία άλλος δράστης ή δράστιδα, ανάλογα με την περίπτωση, προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας έφτασαν στα ίχνη του συλληφθέντα, καθώς η σπείρα μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, από την Πέμπτη μέχρι την Παρασκευή 31/1 είχε διαπράξει εννέα απόπειρες απάτης στην πόλη της Δράμας και στη Νέα Αμισό Δράμας.

Τα εννέα υποψήφια θύματα ήταν άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 56 έως 91 ετών.

Αν έπεφταν στην "παγίδα", οι δράστες θα αποσπούσαν από τα εννέα θύματα τους συνολικά 250.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των εννέα καταγγελιών, υπήρξε κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, καταφέρνοντας να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 51χρονο ο οποίος είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» της σπείρας και βρισκόταν το διήμερο 30 και 31-1-2020 στην πόλη της Δράμας, αναμένοντας να καρποφορήσει κάποια από τις προσπάθειες εξαπάτησης. Οι συνεργοί του θα τον ενημέρωναν ώστε να πάει στο σπίτι του θύματος και να παραλάβει τα χρήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων μελών της σπείρας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 51χρονου για τις εννέα απόπειρες απάτης, έχει τουλάχιστον τρεις συνεργούς, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά