Logo

Σπείρα έκλεβε Smart στη Θεσσαλονίκη [φωτο]



 
 

Συνολικά 12 αυτοκίνητα κυρίως Smart, είχε κλέψει σπείρα στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας "πατέντα" με αντικλείδια για να τα ξεκλειδώνουν και να τα κλέβουν.

Δράστες είναι δύο 42χρονοι μαζί με άγνωστους συνεργούς τους οι οποίοι είχαν κλέψει συνολικά 12 αυτοκίνητα από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι και τις αρχές του Φεβρουαρίου που τερματίστηκε η δράση τους με τη σύλληψη του ενός 42χρονου, ενώ ο συνομήλικος του είναι ήδη  έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χρησιμοποιούσαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής όχημα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, το οποίο κατείχε και οδηγούσε ο συλληφθείς.

Δείτε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν στις μετακινήσεις τους

Η σπείρα χρησιμοποιούσε εξειδικευμένες τεχνικές με τις οποίες παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας των οχημάτων που αφαιρούσαν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα κλεμμένα αυτοκίνητα κυρίως Smart λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης. Είχαν προπομπό το όχημα μεγάλου κυβισμού και πήγαιναν στην Αττική ή σε άλλες περιοχές για την πώλησή τους.

Ο 42χρονος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής. Μάλιστα αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.
Μέσα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία τροποποιημένα αντικλείδια για να ανοίγουν τις πόρτες, τις κλειδαριές κα τις μίζες των οχημάτων. Επίσης, βρέθηκε αυτοσχέδιο ηλεκτρικό κύκλωμα με το οποίο παρενέβαιναν στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο – σύστημα immobilizer των αυτοκινήτων.

Δείτε τα  τρία τροποποιημένα εργαλεία χειρός που χρησιμοποιούσαν για τη διάνοιξη θυρών και την παραβίαση των κλειδαριών – μιζών των οχημάτων

Η αξία των 12 αυτοκινήτων που έκλεψαν ξεπερνά τις 70.000 ευρώ. Επτά από αυτά βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος του 42χρονου αλλά και του κρατούμενου συνεργού του, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «Βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά