Logo

Συνελήφθησαν έξι διακινητές μεταναστών σε Έβρο και Καβάλα [φωτο]



 
 

Ακόμα έξι διακινητές που μετέφεραν συνολικά 12 μετανάστες από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα, σε μπλόκα στον Έβρο και την Καβάλα.

Το πρώτο περιστατικό διακίνησης παράνομων μεταναστών εντοπίστηκε στον Έβρο κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Οι αστυνομικολι συνέλαβαν τέσσερις διακινητές, ηλικίας 50, 46, 45 και 43 ετών, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφορά εννέα μη νόμιμων μεταναστών.
Αρχικά εντοπίστηκαν ο 46χρονος και ο 45χρονος που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε φορτηγό που οδηγούσε ο 43χρονος και μετέφερε, παράνομα τους εννέα μετανάστες.

Δείτε το αυτοκίνητο και το φορτηγό που ακινητοποιήθηκαν κατά τον έλεγχο των αστυνομικών

Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 50χρονος συνεργός τους τη στιγμή που επιχειρούσε να διαφύγει από την χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Ορμενίου. Όπως διαπιστώθηκε είχε μεταφέρει δύο από τους διακινητές στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την παράνομη μεταφορά.

Το δεύτερο περιστατικό διακίνησης μεταναστών εντοπίστηκε σε μπλόκο στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, σταμάτησαν για έλεγχο αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 19χρονο και συνοδηγό ένα 18χρονο. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε. Ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη από τους αστυνομικούς.
Στη συνέχεια το όχημα εισήλθε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, όπου στο ύψος του Πυργοχωρίου προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε.

Δείτε το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν τους μετανάστες


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές και τους τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες που μετέφεραν.

Κατά τις δύο επιχειρήσεις  κατασχέθηκαν το φορτηγό και δύο αυτοκίνητα οχήματα, τα χρηματικά ποσά των 1.510 λέβα Βουλγαρίας, 20 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά