Logo

Εξάρχεια: Ξεκίνησε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας [φωτο]



 
 

Μετά την αποτυχία των κατασταλτικών μέτρων με τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έθεσε σε εφαρμογή από σήμερα, Τετάρτη, νέο επιχειρησιακό σχέδιο με πεζές περιπολίες, εκπαιδευμένα σκυλιά και drone.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., στα Εξάρχεια καθημερινά θα περιπολούν συνολικά 90 αστυνομικοί, 30 άτομα ανά βάρδια, πεζοί ή με οχήματα.

Τα Εξάρχεια έχουν χωριστεί σε έξι τομείς. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο «κόκκινο τετράγωνο» που περιλαμβάνει τις οδούς Τσαμαδού, Ζαίμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης και Στουρνάρη. Εκεί καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα ληστειών, κλοπών και διακίνησης ναρκωτικών.

Στην αστυνόμευση θα συμμετέχουν αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ΔΙΑΣ, «Δράση», Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας. Επίσης στις περιπολίες θα συμμετέχουν και αστυνομικοί σκύλοι, ενώ από αέρος θα επιχειρούν και drone που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Με βάση το νέο σχέδιο, οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα αποσυρθούν από τα περισσότερα σημεία. Θα παραμείνουν μόνο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και αλλού, μόνο κατά τη διάρκεια της νύκτας και όπου χρειάζεται η επέμβαση τους.

Δείτε φωτογραφία από τη σημερινή έναρξη των πεζών περιπολιών αστυνομικών στα Εξάρχεια μαζί με αστυνομικό σκύλο Κ-9

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά