Logo

Οπλοστάσιο βρέθηκε στη γιάφκα στα Σεπόλια στην έφοδο της Αντιτρομοκρατικής [φωτο]



 
 

Έντεκα Κούρδοι συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη, στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα Εξάρχεια και τα Σεπόλια.

Στη γιάφκα των τρομοκρατών στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια σε αυτοσχέδιο τούνελ-σήραγγα μονοκατοικίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός.

Το τούνελ οδηγούσε σε έναν χώρο εμβαδού 20 τ.μ. κρυψώνα για ανθρώπους ή αντικείμενα.

Έφοδος έγινε και σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια.

Στη μονοκατοικία στα Σεπόλια βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο – τούνελ εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου "RPG" με μεταλλικό τρίποδο

  • αντιαρματικό, μίας χρήσης
  • πολεμικό τυφέκιο τύπου "Kalashnikov" με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή

  • 2 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

  • 4 πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες

  • πιστόλι άνευ γεμιστήρα και 56 φυσίγγια
  • 12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού
  • μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

Το αυτοσχέδιο τούνελ–σήραγγα ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος 47 μέτρα.

Αρχικά εκτεινόταν για τρία μέτρα κάθετα στο έδαφος.

Στη συνέχεια διέτρεχε υπόγεια την αυλή της μονοκατοικίας και εκτεινόταν για ακόμα 24 μέτρα με την  έξοδό του να καταλήγει σε διπλανό οικόπεδο.

Η έξοδος ήταν επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

Στη μονοκατοικία βρέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια κατασχέθηκαν συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για "συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ".

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν 15 ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο. Από αυτούς ο ένας γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.). Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των 11 συλληφθέντων για τα αδικήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, των τρομοκρατικών πράξεων, της παραβίασης του νόμου περί όπλων, της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων καθώς και της οπλοφορίας.

Οι κατηγορούμενοι μετά την άσκηση της βαριάς ποινικής δίωξης σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σε ανακριτή για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά