Logo

Τέσσερις συλλήψεις για ληστείες και διαρρήξεις στην Αργολίδα [φωτο]



 
 

Τρεις ληστείες και εννέα διαρρήξεις σε σπίτια σε περιοχές της Αργολίδας, εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Ναυπλίου η οποία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις αλλοδαπών στην Ερμιόνη.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από έρευνα πολλών ημερών και ενώ οι κακοποιοί είχαν συμμετάσχει σε τρεις ληστείες και εννέα διαρρήξεις με όφελος που ξεπερνά τις 61.000 ευρώ.

Άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας συνέλαβαν το πρωί της Παρασκευής στην Ερμιόνη Αργολίδας, τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 25, 28, 33 και 41 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Όπως προέκυψε, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Η τελευταία ληστεία έγινε προχθές, Πέμπτη, σε σπίτι στην Ερμιόνη όπου με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας ακινητοποίησαν δύο Έλληνες και τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια με την απειλή χρήσης βίας μετέφεραν σε άγνωστο χώρο τον έναν από τους δύο, απαιτώντας και άλλα χρήματα. Όταν δεν τα κατάφεραν, τον άφησαν ελεύθερο και εξαφανίστηκαν.

Από την προανάκριση προέκυψε πως από τις 11-4-2019 μέχρι και τις 19-3-2020 είχαν διαρρήξει σπίτια σε χωριά του Δήμου Ερμιονίδας. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις λήστεψαν τους ενοίκους των σπιτιών με την απειλή χρήσης βίας και μεταλλικού αντικειμένου, αφαιρώντας χρήματα, κινητό τηλέφωνο και εργαλεία.

Επίσης, από τις 29-10-2019 μέχρι και τις 16-3-2020, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέπραξαν συνολικά έξι κλοπές σε σπίτια και αποθήκες καθώς και τρεις απόπειρες διάρρηξης σε σπίτι και περίπτερα . Από τα σπίτια αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, σειρήνες συναγερμού, κινητά τηλέφωνα, κυνηγετικά όπλα, μονάδα καταγραφικού συστήματος κλειστού κυκλώματος (καταγραφικό μηχάνημα) και εργαλεία.

Σύμφωνα με τους παθόντες, η συνολική λεία από τις ληστείες και κλοπές ξεπερνά τις 61.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων
  • 6 μαχαίρια
  • Ένα όπλο εκτόξευσης κροτίδων
  • Ένα περίστροφο τύπου ρέπλικα
  • Ένα πιστόλι τύπου ρέπλικα
  • 5 αμπούλες αερίου εκτόξευσης μεταλλικών σφαιριδίων
  • Το χρηματικό ποσό των 720 ευρώ
  • Πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και εργαλείων
  • Κοσμήματα
  • Κιάλια παρακολούθησης και μονωτική ταινία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στη διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.

Δείτε κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους τα οποία κατασχέθηκαν από την Αστυνομία

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά