Στο συνολικό ποσό των 4.253.700 ευρώ ανερχόταν μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου, το συνολικό ποσό από τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, σε όλη την Ελλάδα, για παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων, για την αποφυγή της διάδοσης του κορανοϊού.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου που ξεκίνησε το μέτρο για τις άσκοπες μετακινήσεις, έως την Παρασκευή 3 Απριλίου, βεβαιώθηκαν, σε όλη τη χώρα, 17.358 παραβάσεις και επιβλήθηκαν, αντίστοιχα, πρόστιμα 150 ευρώ, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 2.603.700 ευρώ. Οι περισσότερες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, τα Ιόνια Νησιά και η Δυτική Ελλάδα.
Ως προς την παραβίαση της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων, βεβαιώθηκαν, έως τις 3 Απριλίου, συνολικά 330 παραβάσεις, οι οποίες τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος των προστίμων φτάνει σε 1.650.000 ευρώ.
Όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ.
Αντιρρήσεις
Όσοι παραβάτες επιθυμούν να προσφύγουν κατά των προστίμων, μπορούν να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους στην Αστυνομία μέσω fax ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
Αν δεν υποβληθούν αντιρρήσεις εντός 15 ημερών ή υποβληθούν και απορριφθούν, τότε ο παραβάτης μπορεί να πληρώσει το συγκεκριμένο πρόστιμο είτε στα ΕΛ.ΤΑ, είτε στην ταμειακή υπηρεσία των Ο.Τ.Α. Διαφορετικά, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, το πρόστιμο μπορεί να πληρωθεί στον δικαιούχο Δήμο. Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί στο συγκεκριμένο διάστημα, τότε η οφειλή θεωρείται ληξιπρόθεσμη και διαβιβάζεται από τον δικαιούχο Δήμο στην οικεία Δ.Ο.Υ.
«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι πρόκειται για μία κρίσιμη περίοδο τόσο για τη χώρα μας, όσο και για όλο τον κόσμο. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποσκοπούν στον περιορισμό των πιθανοτήτων μετάδοσης του ιού. Συνεπώς, όσο πιο πολύ απομακρύνεται κάποιος από το σπίτι του, το οποίο θα πρέπει να έχει ως σημείο αναφοράς για τις μετακινήσεις του, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες να συγχρωτιστεί με άλλα άτομα. Επομένως και τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να μεταδοθεί ο ιός. Για αυτό και η οδηγία που δίνουμε από την πλευρά μας είναι εκείνες οι μετακινήσεις που αφορούν την κάλυψη βασικών βιοτικών και προσωπικών αναγκών να περιοριστούν κοντά στο σπίτι μας και να είναι όσο το δυνατό λιγότερες κατά την διάρκεια της ημέρας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Ροτζιώκου.
Συνολικά 1.773 πρόστιμα σε μία ημέρα
Οι έλεγχοι των αστυνομικών σε όλη την χώρα συνεχίζονται.
Χθες, Παρασκευή, επιβλήθηκαν 1.773 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις ως ακολούθως ανά περιοχή:
669 στην Αττική,
219 στη Θεσσαλονίκη,
145 στην Κεντρική Μακεδονία,
117 στα Ιόνια Νησιά,
109 στη Δυτική Ελλάδα,
98 στην Κρήτη,
83 στην Πελοπόννησο,
74 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
61 στο Νότιο Αιγαίο,
59 στη Θεσσαλία,
51 στη Στερεά Ελλάδα,
43 στην Ήπειρο,
36 στο Βόρειο Αιγαίο και
9 στη Δυτική Μακεδονία.
Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 19.131 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.
Εξάλλου, χθες, Παρασκευή, συνελήφθησαν πέντε καταστηματάρχες που λειτούργησαν τις επιχειρήσεις τους παρά την απαγόρευση λόγω των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κοροναϊού.
Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 347 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 342 άτομα.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2020 από directNEWS.gr