Logo

Άσκοπες μετακινήσεις: Πρόστιμα σε 1.610 πολίτες σε μία ημέρα - Στο αυτόφωρο οδηγοί ΚΤΕΛ



 
 

Συνολικά 1.610 πρόστιμα επιβλήθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε πολίτες σε όλη την χώρα για άσκοπες μετακινήσεις στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Αστυνομίας, επιβλήθηκαν χθες, Δευτέρα, τα ακόλουθα πρόστιμα των 150 ευρώ, ανά περιοχή:

    552 στην Αττική,
    221 στη Θεσσαλονίκη,
    134 στην Κεντρική Μακεδονία,
    126 στη Δυτική Ελλάδα,
    118 στα Ιόνια Νησιά,
    115 στην Κρήτη,
      73 στην Πελοπόννησο,
      66 στη Θεσσαλία,
      54 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
      44 στο Νότιο Αιγαίο,
      43 στη Στερεά Ελλάδα
      42 στην Ήπειρο,
      16 στη Δυτική Μακεδονία και
        6 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 22.918 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Επίσης, αστυνομικοί συνέλαβαν χθες, Δευτέρα, πέντε καταστηματάρχες που παραβίασαν την απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεων τους. Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 364 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 358 άτομα.

Στο αυτόφωρο όσοι οδηγοί ΚΤΕΛ μεταφέρουν παράνομα επιβάτες

Στο μεταξύ έγγραφο με το οποίο ενημερώνονται οι οδηγοί των λεωφορείων των ΚΤΕΛ πως θα οδηγούνται στο αυτόφωρο σε περίπτωση που εντοπιστούν να μεταφέρουν εκτός Αττικής άτομα τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι, εστάλη από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open, για το μέτρο αυτό έχει ενημερωθεί ήδη το υπουργείο Μεταφορών. Για όσους οδηγούς λεωφορείων ΚΤΕΛ εντοπίζονται να έχουν ανεβάσει στα λεωφορεία τους επιβάτες, οι οποίοι δεν δικαιολογείται για να μετακινηθούν, θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά