Logo

Πολίτες ακινητοποίησαν 35χρονο ληστή στο Μαρούσι [φωτο]



 
 

Ένας 35χρονος αλλοδαπός που λήστευε φαρμακεία και καταστήματα εστίασης, ακινητοποιήθηκε από πολίτες στο Μαρούσι για να συλληφθεί λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Πολίτες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μετά την τελευταία ληστεία που διέπραξε την περασμένη Πέμπτη μαζί με συνεργό του στην περιοχή. Επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, λήστεψαν ζευγάρι. Με την απειλή πιστολιού αλλά και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από το ζευγάρι ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα.

Το ζευγάρι φώναξε βοήθεια και ευαισθητοποιήθηκαν περαστικοί οι οποίοι ακινητοποίησαν τον 35χρονο σε κοντινή απόσταση.

Στη συνέχεια έφτασαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης. Στη θέα τους επιχείρησε να διαφύγει, προβάλλοντας μάλιστα σθεναρή αντίσταση κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής του.

Στον χώρο που διαπράχθηκε η ληστεία εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών, πάνω στην οποία βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου αερίου, δύο κράνη μοτοσικλετιστή, κουκούλα τύπου full face και ένα κινητό τηλέφωνο.

Δείτε τα ευρήματα

Από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει τουλάχιστον από τον μήνα Φεβρουάριο, ληστείες σε καταστήματα εστίασης και φαρμακεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, προέκυψε πως στοχοποιούσαν τα καταστήματα που θα λήστευαν πρωινές ή απογευματινές ώρες. Με την απειλή του πιστολιού, ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν τις εισπράξεις και διάφορα προϊόντα. Στη συνέχεια διέφευγαν με τη μοτοσυκλέτα που βρέθηκε στο σημείο της σύλληψης.

Κατά τη διάρκεια των ληστειών δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματα τους εφόσον αυτά προέβαλαν αντίσταση.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν εννέα ληστείες και μία κλοπή αυτοκινήτου στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενος για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά