Logo

Δύο συλλήψεις για 16 διαρρήξεις σε σπίτια στο Ηράκλειο



 
 

Χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 30.000 ευρώ ήταν η λεία δύο διαρρηκτών που είχαν "ρημάξει" 16 σπίτια στο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη τους τέσσερις μήνες από την πρώτη διάρρηξη και ενώ είχαν γίνει φόβος και τρόμος σε γειτονιές της πόλης.

Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό συνεργό του οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της τελευταίας απόπειρας διάρρηξης.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω κατά το χρόνο που εισήλθαν σε σπίτι στο Ηράκλειο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση, κατά το χρονικό διάστημα από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, Σάββατο που συνελήφθησαν, είχαν διαπράξει δώδεκα κλοπές (6 τετελεσμένες και 6 απόπειρες) σε οικίες σε περιοχές του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, φιάλες αλκοολούχων ποτών και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας σχεδόν 25.000 ευρώ.

Επίσης, διαπιστώθηκε πως ο Έλληνας κατά το χρονικό διάστημα από 27-7-2012 έως 18-2-2018 είχε διαπράξει επιπλέον τρεις κλοπές από σπίτια, αφαιρώντας κοσμήματα αξίας 6.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο του Έλληνα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του αλλοδαπού συνεργού του ως μέσα διάπραξης κλοπών.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά