Logo

Συνελήφθη ο δραπέτης-δολοφόνος του επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη



 
 

Συνελήφθη στην Καλλιθέα ο 41χρονος Πολωνός δραπέτης των φυλακών Δομοκού ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για τη δολοφονία του 73χρονου επιχειρηματία της Μυκόνου Μίμη Ζουγανέλη.

Ο κρατούμενος που εξέτιε την ποινή ισόβιας κάθειρξης, είχε καταφέρει να δραπετεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις φυλακές Δομοκού οπού κρατούνταν, όταν έλαβε πενθήμερη άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στα ίχνη του και κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες το πρωί της Δευτέρας στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Συνελήφθη μέσα σε αυτοκίνητο που οδηγούσε άλλος 41χρονος, κατηγορούμενος για υπόθαλψη.

Ο δραπέτης είχε στην κατοχή του διαβατήριο με άλλα στοιχεία.

Όμως από την εξέταση των αποτυπωμάτων ταυτοποιήθηκε πως ήταν ο καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών Δομοκού.

Ο 41χρονος Έλληνας συνεργός του, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς για την εκτέλεση των ποινών τους.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Μίμη Ζουγανέλη

Υπενθυμίζεται πως ο 41χρονος Πολωνός είχε σκοτώσει στις 8 Οκτωβρίου του 2010 τον επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη, μπον βιβέρ της Μυκόνου και προσωπικός φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του σπιτιού του στο Γλυφάδι Μυκόνου.

Συνεργός του ήταν μια 28χρονη Πολωνή χορεύτρια με την οποία διατηρούσε σχέση ο άτυχος επιχειρηματίας.

Η γυναίκα-δηλητήριο είχε ταξιδέψει στην Πολωνία, όπου επισκέφτηκε τον Πολωνό εραστή της Ντομινίκ Γκρεγκόρτσκο και τον φίλο του Ματέους Ζουλέφκσι στους οποίους αποκάλυψε ότι ο Μίμης Ζουγανέλης είχε μεγάλο χρηματικό ποσό στο χρηματοκιβώτιο του.
Το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου 2010 οι δράστες έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του γνωστού επιχειρηματία. Μόλις εκείνος επέστρεψε από το σούπερ μάρκετ που είχε πάει, οι δράστες του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Οταν ο ηλικιωμένος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, τον έβαλαν μέσα στο σπίτι προκειμένου να τους αποκαλύψει που βρίσκονταν το τεράστιο χρηματικό ποσό.
Όταν ο 73χρονος τους υπέδειξε το σημείο, τότε τον σκότωσαν χτυπώντας του το κεφάλι σε μια μαρμάρινη γωνία και τον εγκατέλειψαν νεκρό στο μπάνιο. Πήραν μαζί τους το σύστημα του κλειστού κυκλώματος, τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο.

Όμως τους δράστες και την Πολωνή φίλη του επιχειρηματία πρόδωσαν κάμερες της εθνικής οδού που κατέγραψε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφευγαν στο εξωτερικό. Λίγο αργότερα στα Σκόπια βρέθηκε άδειο το χρηματοκιβώτιο του Ζουγανέλη, το οποίο είχαν ανοίγει με τρυπάνι.

Μετά από συνεννόηση με τις πολωνικές αρχές, συνελήφθη η Μαργαρίτα Πιάτεκ η οποία έριξε την ευθύνη για τη δολοφονία στους συνεργούς της.

«Πίστευα ότι θα γινόταν μόνο ληστεία, γι’ αυτό τους ακολούθησα στη Μύκονο. Απειλούσαν να με σκοτώσουν εάν δεν τους αποκάλυπτα λεπτομέρειες για τα χρήματα και το σπίτι. Ο Ζουγανέλης με είχε βοηθήσει οικονομικά και με έπαιρνε συχνά μαζί του σε διάφορα ταξίδια», είχε υποστηρίξει στην απολογία της.

Το 2012 οι τρεις κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σάμου. Αποδέχθηκαν τη ληστεία, αλλά όχι τη δολοφονία του Μίμη Ζουγανέλη. Το δικαστήριο καταδίκασε την Πιάτεκ και τον εραστή της σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών και τον 27χρονο σε κάθειρξη 14 ετών. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Σύρου επικύρωσε τις πρωτόδικες ποινές ακριβώς δύο χρόνια μετά.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά