Logo

Συνελήφθη 47χρονος "μαϊμού" γιατρός - Τρεις νεκροί ασθενείς από φάρμακα με κάνναβη που χορηγούσε!



 
 

Δύο παιδιά 14 και 16 ετών και ένας άντρας έχασαν τη ζωή τους από θεραπευτική και φαρμακευτική αγωγή που τους έδινε 47χρονος που παρουσιαζόταν ως εξειδικευμένος γιατρός για την αντιμετώπιση του καρκίνου, χορηγώντας φαρμακευτική αγωγή με κάνναβη.

Ο 47χρονος έπεισε τουλάχιστον 45 ασθενείς με ανίατες νόσους να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τις «θεραπείες» που τους πρότεινε, αγνοώντας τις οδηγίες και τα φάρμακα που τους είχε συστήσει ο γιατρός τους.

Τους ...συνταγογραφούσε θεραπευτική αγωγή με φάρμακα που περιείχαν κάνναβη.

Τα ανυποψίαστα θύματα του "ψάρευε" ακόμα και σε μοναστήρια τα οποία επισκέπτονταν ασθενείς με ανίατες ασθένειες για να προσευχηθούν.

Η δράση του τερματίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 16/6/2020 στο Κορωπί όπου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος. Η αστυνομία αναζητά και συνεργούς.

Όπως ανακοινώνει η αστυνομία, προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα 13 τουλάχιστον μηνών, στο πλαίσιο της οποίας προσδιορίστηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του.

Χρησιμοποιούσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος-νευροχειρούργος-φυσιοπαθητικός.

Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας δήθεν εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική-παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Εμφανιζόταν ως γόνος γνωστών οικογενειών με διασυνδέσεις

Εξάλλου, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα-αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Δρούσε σε διαγνωστικά κέντρα

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις. Μάλιστα αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων!

Έθετε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον 15.000 ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις.

Ως συνεργοί του έχουν ταυτοποιηθεί τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο όπλα – αεροβόλα, δύο μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα - πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Ο 47χρονος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και κατά το παρελθόν, εμπλεκόμενος σε απάτη σε βάρος επιχειρηματία από τον οποίο απέσπασε οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Κακουργηματικές διώξεις

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, απάτη και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο δράστης εμφανιζόταν με το όνομα Νίκος Κοντός ως ογκολόγος σε ασθενείς που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οδήγησε στο θάνατο δύο παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών και έναν 76χρονο άνδρα οι οποίοι σταμάτησαν τη θεραπεία που τους χορηγούνταν, πιστεύοντας τον 47χρονο.

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν και οι τρεις συνεργοί του μεταξύ των οποίων και η σύζυγός του η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος της οικογένειας γνωστού εφοπλιστή.
Επίσης, προσήχθησαν δύο γιατροί, ο ρόλος των οποίων δεν έχει διακριβωθεί μέχρι τώρα. Αν είχαν τελεστεί οι απάτες εν γνώσει του ή αν είχαν εξαπατηθεί και οι ίδιοι.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν οι γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν ακολουθώντας τη θεραπευτική αγωγή που τους είχε συστήσει ο 47χρονος.
Οι οικογένειες των δύο αγοριών του είχαν δώσει πάνω από 53.000 ευρώ για τις “θεραπείες” που είχε υποβάλει στα παιδιά.
Επίσης, είχε εξαπατήσει τουλάχιστον 45 ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας και ανίατες ασθένειες. Από μία ασθενή είχε αποσπάσει 15.000 ευρώ.

Όμως οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν να φτάσουν στα ίχνη του, καθώς χρησιμοποιούσε ψεύτικο όνομα.
Τελικά οι αστυνομικοί εντόπισαν ίχνη του τον περασμένο Νοέμβριο και μετά από πολύμηνη παρακολούθηση τον συνέλαβαν μετά από ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του.

Ο συλληφθείς έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-6-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά