Logo

Νονοί της νύχτας: Διάλογοι μελών του κυκλώματος εκβιαστών που σοκάρουν



 
 

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται συνομιλίες των φερομένων ως μελών του κυκλώματος εκβιαστών που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αναμένεται να απολογηθούν σε ανακριτή του Πειραιά.

Η πρώτη καταγγελία για τη δράση του κυκλώματος έγινε στις  28 Ιουνίου 2019 και έκτοτε οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχαν γίνει η "σκιά"  του 35χρονου φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης  με παρακολούθηση φυσική, καθώς και με τεχνικά μέσα. 

Κατά την έρευνά τους τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ανακάλυψαν πως το δεξί χέρι του φερόμενου ως αρχηγού ήταν ένας συνάδελφός τους, ενώ στην πορεία συγκέντρωσαν στοιχεία για την εμπλοκή ακόμα ενός αστυνομικού και ενός υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. 

Το «τρυπάνι» και τα  «λουκούμια»

Τα φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν συνήθως κωδικούς κατά τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες,  ωστόσο, υπήρχαν και φορές που μιλούσαν ανοιχτά για τις παράνομες δραστηριότητές τους, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει νόμιμα ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. 

Συγκεκριμένα, από συνομιλίες προκύπτει, σύμφωνα με το ethnos.gr,  ότι τα μέλη του κυκλώματος ανασφερόμενα στα όπλα μιλούσαν κωδικοποιημένα χρησιμοποιοώντας  διάφορες λέξεις όπως: «καστάνια», «Beverly», «μηχανάκι», «ποδήλατο, «τρυπάνι», ενώ όταν μιλούσαν για ναρκωτικά έκαναν λόγο για  «σκληρό», «κουφέτο», «σιντί», «γλυκάκι», «λουκούμια», «χάπια», «κομμάτι», «βράχο», «βρώμα», «πέτρα».

Ο εξυπηρετικός «μπάτσος» και οι «φουσκωτοί»

Σε έναν από τους διαλόγους που δεν γίνεται χρήση κωδικών, ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλωματος περιγράφει σε συνεργούς του πως φόβισε άλλα μέλη της συμμορίας για να τα συνετίσει, αναφέροντας, όπως μεταδίδει το cnn.gr: 

«(…) Έχω βάλει τρεις φουσκωτούς εκεί, λέω πηγαίνετε μέσα και τσιγκλήστε τον λίγο. Τον κάνανε, τον κάνανε κορώνα μου και χέστ@@@. Του λέω άκου φίλε, Εδώ, εδώ του λέω, δεν είναι Λιβαδειά. Εδώ, του λέω, θα σε πετάξουν σε ένα πορτμπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούν».

Ο φερόμενος ως αρχηγός σε άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες αναφερόταν στον αστυνομικό που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα. Χαρακτηριστικά, μιλώντας σε καταστηματάρχη στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο για τον αντικαπνιστικό νόμο έλεγε: 

«(…) Θα βρούμε άκρη μωρέ και να γίνει, θα το σβήσει ο μπάτσος…».

Σε κάποια άλλη συνομιλία αναφέρει:

«(…) Εσύ είσαι μεγάλη λινάτσα. Δεν είναι τίποτα του λέω να σε πλακώσω στις μπουνιές, του λέω, εδώ μέσα να σε κάνω άχρηστο, δεν ντρέπεσαι μωρή παλιο@@@@@@ του λέω, να σε ξεμπλέκω και να σε αβαντάρω και να είσαι φίλος στο facebook με τους ρουφιάνους».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, το κύκλωμα των νονών της νύτας πουλούσε προστασία σε τουλάχιστον 32 μαγαζιά σε Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Καλλιθέα, Γκάζι αλλά και σε συνοικίες του Πειραιά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-7-2020 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά