Logo

Σαντορίνη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία - Συνελήφθη 20χρονος [βίντεο]



 
 

Στη σύλληψη ενός 20χρονου νεαρού, Αλβανικής υπηκοότητας, ως δράστη της δολοφονίας του ξενοδόχου,Νίκου Χάλαρη,  στη Σαντορίνη που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στην επιχείρησή του, προχώρησαν την Τρίτη οι  αστυνομικές  αρχές .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αιτία της δολοφονίας ήταν οι οικονομικές διαφορές.

Οι ενδείξεις της εγκληματικής ενέργειας 

Υπενθυμίζεται ότι ο 69χρονος άντρας βρέθηκε απανθρακωμένος το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου του.

Αρχικά οι πρώτες. ενδείξεις  οδηγούσαν  στην εκδοχή  ότι ο  θάνατος οφειλόταν  στην πυρκαγιά .Ωστόσο, η έρευνα  στο χώρο έφερε την ανατροπή ,καθώς δίπλα από  τον επιχειρηματία εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος.

Η φωτιά ξέσπασε σε ένα μικρό κουζινάκι, έναν χώρο σχετικά στενό χώρο. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο 69χρονος δεν πρόλαβε να σωθεί αν και η φωτιά ήταν μικρής έκτασης. προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν πλέον να  ερευνούν σοβαρά την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο χώρο υπήρχε χρηματοκιβώτιο, το οποίο ήταν άθικτο ενώ δεν βρέθηκαν ούτε ίχνη παραβίασης του ξενοδοχείου ούτε σημάδια αναστάτωσης του χώρου. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ξενοδόχος ζούσε μόνος του. Δεν είχε σύζυγο ή παιδιά και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές.

Ως προς την ταυτοποίηση του δράστη σημαντικό ρόλο έπαιξε και η καταγραφή του από κάμερες ασφαλείας κοντά στην επιχείρηση του θύματος που τον "έπιασαν" λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του ξενοδόχου.

Η ομολογία: «Τον έκαψα με βότκα» 

Ο συλληφθείς είναι  ένας οικοδόμος από την Αλβανία ο οποίος, σύμφωνα  με πληροφορίες ,ομολόγησε πως σκότωσε τον 69χρονο γιατί του χρωστούσε το ποσό των 200 ευρώ και  ότι στη συνέχεια του έβαλε φωτιά με βότκα και τον έκαψε.

Σύμφωνα με την ομολογία του 20χρονου όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή το πρωί όταν ο νεαρός πήγε στην Οία για να ζητήσει τα χρήματα που του χρωστούσε ο επιχειρηματίας.

Ο επιχειρηματίας, όπως ισχυρίστηκε ο συλληφθείς, αρνήθηκε να του δώσει το ποσό και στη συνέχεια του επιτέθηκε. Αφού ήρθαν στα χέρια ο επιχειρηματίας έχασε τις αισθήσεις του και τότε ο δράστης τον έσυρε μέσα στο ξενοδοχείο, στο χώρο της ρεσεψιόν και συνέχισε να τον χτυπά μέχρι που θεώρησε ότι τον σκότωσε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ομολογία, θέλησε να εξαφανίσει τα ίχνη του και τα στοιχεία που είχαν μείνει πίσω από την πάλη γι' αυτό έβαλε φωτιά στη σορό του ξενοδόχου με τη χρήση βότκας. Για να δυναμώσει τη φωτιά έριχνε συνεχώς χαρτιά.

Η φωτιά κράτησε για πολλές ώρες με αποτέλεσμα ο βαθμός της απανθράκωσης να είναι τόσο μεγάλος που σόκαρε ακόμη και τους πυροσβέστες.

Το σώμα του θύματος είχε απανθρακωθεί σε τέτοιο βαθμό  που  κατά την ιατροδικαστική εξέταση δεν μπορούσε να διαπιστωθεί αν ο 69χρονος ήταν ζωντανός την ώρα που το σώμα του είχε τυλιχθεί στις φλόγες ή αν έφερε τραύματα από την πάλη με τον  δολοφόνο του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2020 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά