Logo

Στο φως λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού - Εννέα συλλήψεις [φωτο]



 
 

Πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε συστηματικά παράνομα καπνικά προϊόντα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες κι ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, η οργάνωση διέθετε δομή αποτελούμενη από ένα αρχηγικό μέλος και δύο υποομάδες που δρούσαν αντίστοιχα σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, με σκοπό την παρασκευή και τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνελήφθησαν τα εννέα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός».

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες έρευνες σε επτά κατοικίες και τρεις αποθήκες που χρησιμοποιούσαν στις περιοχές αυτές, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

35.198 πακέτα λαθραίων τσιγάρων που περιείχαν συνολικά 703.960 τσιγάρα

738,6 κιλά αρωματικού καπνού

3.137 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 156,85 κιλών

76,5 κιλά ακατέργαστου καπνού

145,5 κιλά γλυκερίνης

αρωματικές ουσίες σε υγρή μορφή

56.160 ευρώ και

εννέα κινητά τηλέφωνα.

Σε μία από τις εν λόγω οικίες σε περιοχή της Ξάνθης, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο παρασκευαστήριο αρωματικού καπνού για χρήση σε ναργιλέ, το οποίο διέθετε τρεις μηχανές άλεσης και αεροστεγούς συσκευασίας, μία μπετονιέρα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα, ένα από τα οποία διέθετε κρύπτες για την απόκρυψη και μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ στην κατοχή ενός συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 ναρκωτικά χάπια.

Τα λαθραία τσιγάρα και ο καπνός θα σταλούν στα αρμόδια τελωνεία. Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπολογίζονται σε πάνω από 329.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2021 από directNEWS.gr πηγή: Ναυτεμπορική


Τελευταία Αστυνομικά