Logo

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που πωλούσε όπλα σε Κρήτη και Αθήνα [φωτο]



 
 

Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση σε εγκληματική ομάδα και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών ουσιών.

Οι κατηγορούμενοι δρούσαν από τον Αύγουστο του 2020 στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και την Αττική και πωλούσαν όπλα και ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αρχικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, ένας εκ των συλληφθέντων Ελλήνων, κατά το χρόνο που παρέλαβε είδη οπλισμού από υπαίθριο χώρο επί της Εθνικής Οδού, τα οποία ήταν κρυμμένα στο συγκεκριμένο σημείο.

Στη συνέχεια αφού ακινητοποιήθηκε, ακολούθησε έρευνα στον άνδρα, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε, καθώς και στον χώρο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 2 πολεμικά τυφέκια (kalashnikov), τμήμα πολεμικού τυφεκίου, 6 γεμιστήρες, 722 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 2 ελατήρια κλείστρου, το χρηματικό ποσό των 1.795 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Σε δεύτερο χρόνο, αστυνομικοί διενήργησαν έρευνες στις οικίες και σε επιχείρηση και των λοιπών συλληφθέντων, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 6.230 ευρώ, 6 πιστόλια, περίστροφο, κοντάκι πολεμικού τυφεκίου, 9 μέρη λαβής πιστολιού, 2 λαβές πιστολιού, εξαρτήματα πολεμικού τυφεκίου και κυνηγετικού όπλου, θήκη πιστολιού, σπρέι πιπεριού, 152 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μαχαίρι, καθαριστικά οπλισμού, ουσίες νόθευσης ναρκωτικών ουσιών, συσκευασίες για τον διαχωρισμό δόσεων ναρκωτικών ουσιών, κάλυκες, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας”

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά