Logo

Δραπέτης των φυλακών Αγιάς Χανίων συνελήφθη στο Περιστέρι για ένοπλες ληστείες [βίντεο+φωτο]



 
 

Έγκλειστος των φυλακών Αγιάς Χανίων, ο οποίος δραπέτευσε και συνέχισε το... έργο του, είναι ο 42χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη την Τρίτη 20 Ιουλίου για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι.

Μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 42χρονος είχε δραπετεύσει τον Ιανουάριο του 2020  από τις φυλακές Αγιάς Χανίων, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και ένταλμα για άλλη ένοπλη ληστεία. καθώς και καταδικαστική απόφαση για κλοπές. 

Μαζί με τον 42χρονο αλλοδαπό συνελήφθη και ένας Έλληνας 58 ετών, ο οποίος φέρεται ως συνεργός στη ληστεία, καθώς είχε τον ρόλο του οδηγού και περίμενε στο αυτοκίνητο τον δραπέτη αυτουργό. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως όταν τους εντόπισαν οι αστυνομικοί ο  42χρονος αντιστάθηκε ενώ ο 58χρονος επιχείρησε να το σκάσει.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (20-7-2021) στο Περιστέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 42χρονος αλλοδαπός και 58χρονος ημεδαπός, για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων και επιπρόσθετα ο 42χρονος για βία κατά υπαλλήλων και ο 58χρονος για απείθεια και υπόθαλψη εγκληματία.

Λίγο νωρίτερα είχαν μεταβεί με αυτοκίνητο σε Υποκατάστημα Τράπεζας στο Περιστέρι, στο οποίο εισήλθε ο 42χρονος και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθε του Υποκαταστήματος επιβιβάσθηκε εκ νέου στο αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας που προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν στο Περιστέρι το προαναφερόμενο όχημα και παρά την προσπάθεια του 58χρονου οδηγού του να διαφύγει και τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε ο 42χρονος, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους οδηγήσουν στην έδρα της Υπηρεσίας.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περίστροφο με -5- φυσίγγια
  • χρηματικό ποσό
  • είδη αμφίεσης που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 58χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • χρηματικό ποσό
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου

Σε έρευνα στην οικία του 58χρονου που φιλοξενούσε και τον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: αεροβόλο όπλο

μπαλτάς

μαχαίρι

Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Επιπρόσθετα και όπως διαπιστώθηκε, ο 42χρονος αλλοδαπός είχε δραπετεύσει την 20-1-2020 από Αγροτικό Κατάστημα της Χώρας μας στο οποίο ήταν έγκλειστος, για έκτιση ποινής -28- μηνών για τα αδικήματα της κλοπής. αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης εισόδου στη Χώρα μας.

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν, ένταλμα σύλληψης για ένοπλη ληστεία που κατηγορείται ότι διέπραξε σε κατάστημα ταχυμεταφοράς χρημάτων στη Μεσσηνία και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης -3- ετών για κλοπές.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά