Logo

Ιωάννινα: Συνελήφθη 55χρονος που σκότωσε τη θεία του και έκρυψε το πτώμα της σε μπαούλο



 
 

Ένας 55χρονος άνδρας συνελήθη από τις διωκτικές αρχές γα τη δολοφονία της θείας του.

Το πτώμα της 69χρονης γυναίκας ενοπίστηκε από αστυνομικούς στο υπόγειο του σπιτιού στο χωριό Ρεπετίστη Πωγωνίου, όπου διέμεναν θεία και ανιψιός, μέσα σε ένα μπαούλο το οποίο είχε στεγανοποιηθεί με ειδική κόλλα. 

Το φονικό αποκαλύφθηκε όταν κάτοικοι του χωριού  Ρεπετίστη Πωγωνίου, διαπιστώνοντας την πολυήμερη απουσία του θύματος, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνες και ξεδιάλυνε το μυστήριο της "εξαφάνισης".

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr,  στην  έρευνα μετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Πωγωνίου ενώ στη συνέχεια συνέδραμε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του 55χρονου ανιψιού της με τον οποίο συγκατοικούσε η 69χρονη.

Μετά την υποβολή της δικογραφίας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ιωαννίνων, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο ανιψιός του θύματος.

Ο 55χρονος , έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης 14 ετών στις αρχές της δεκαετίας του 90 για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μάλιστα είχε αποδράσει και συνελήφθη εκ νέου το 2006 οπότε και εξέτισε το υπόλοιπο της ποινής του. Από το 2014 και μετά έχει κατηγορηθεί δύο φορές για απόπειρα βιασμού και ενδοοικογενειακή βία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση

Συνελήφθη σήμερα (31-07-2021) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, διερευνώντας πληροφορίες ότι ημεδαπή είχε καιρό να θεαθεί στο χωριό των Ιωαννίνων όπου κατοικούσε, πραγματοποίησαν χθες (30-07-2021) το πρωί έρευνα στο σπίτι της με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου βρέθηκε το πτώμα της σε στεγανοποιημένο μπαούλο στο χώρο του υπογείου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του ημεδαπού, συγγενή της ημεδαπής με την οποία συγκατοικούσε, ενώ μετά την υποβολή της στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Σημειώνεται, ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί επιπλέον χθες (30-07-2021) για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, διότι κατά τη διεξαχθείσα έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε με την ημεδαπή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (34) ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή.

Τέλος, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που διεξήγαγε την προανάκριση, έχει παραγγελθεί διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Απέκρυψα το θάνατό της για να εισπράττω τη σύνταξή της

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι η θεία του πέθανε από παθολογικά αίτια και ότι ο ίδιος, θέλοντας να συνεχίσει να παίρνει την σύνταξή της, έκρυψε τη σορό της στο υπόγειο. 

Τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση  δείχνουν ότι ο θάνατος της γυναίκας επήλθε πριν από χρονικό διάστημα 2-3 μηνών. Ωστόσο λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού δεν έχουν προσδιοριστεί τα ακριβή αίτια θανάτου. Δηλαδή αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ή θάνατο από παθολογικά αίτια, όπως ισχυρίζεται ο συλληφθείς. 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-7-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά