Logo

Κέρκυρα: Δύο συλλήψεις για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών - Αναζητούνται άλλοι τρεις [φωτο]



 
 

Δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 24 ετών συνελήφθησαν, στην Κέρκυρα για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ενώ για την΄ίδια υπόθεση καταζητούνται ένας 34χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί 41 και 46 ετών.

Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα να προσαράζει σε λιμάνι βορειοανατολικά της Κέρκυρας. Εκεί δύο από τα άτομα αποβιβάστηκαν και τοποθέτησαν δύο χειραποσκευές, στο αυτοκίνητο του 31χρονου Έλληνα συλληφθέντος, ο οποίος τους ανέμενε στο σημείο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, με τη συνδρομή πυροτεχνουργού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι δύο χειραποσκευές, που περιείχαν:

390 γραμμάρια ζελατινοδυναμίτιδας

Μισή λίβρα τυποποιημένης στρατιωτικής υψηλής εκρηκτικής ύλης (ΤΝΤ)

100 γραμμάρια ΤΝΤ

250 γραμμάρια ποσότητα τριμμένης υψηλής εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδας

δύο πλαστικά περιβλήματα, στο εσωτερικό των οποίων είχε τοποθετηθεί συμπιεσμένη υψηλή εκρηκτική ύλη, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα, σε σχήμα «πλακάκι», τα οποία χρησιμοποιούνται για την πρόκληση έκρηξης σε ΑΤΜ

τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ισάριθμα κομμάτια βραδύκαυστου παραγωγού σχοινιού (φιτίλι)

δύο κοινούς πυροκροτητές

αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και σφαιρίδια

κλειδί αυτοκινήτου τύπου Smart Key και

έξι κινητά τηλέφωνα.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, βραδινές ώρες του Σαββάτου, οι δράστες μίσθωσαν το φουσκωτό από περιοχή της Κέρκυρας και με αυτό μετέβησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου παρέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς, τους οποίους μετέφεραν στο λιμάνι της βορειοανατολικής Κέρκυρας.

Στην ίδια περιοχή της Θεσπρωτίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο αντιστοιχούσε στο κλειδί τύπου Smart Key, που είχε κατασχεθεί στις χειραποσκευές στην Κέρκυρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στο εσωτερικό του οχήματος άνω αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις πυροκροτητές, εκ των οποίων ο ένας ήταν συνδεδεμένος με βραδύκαυστο φυτίλι, ενώ, όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο από το 2011, μετά από περιστατικό ληστείας σε βάρος του ιδιοκτήτη του σε κατοικία σε περιοχή της Καλαμάτα,ς και κατά τον εντοπισμό του έφερε πλαστές πινακίδες οχήματος ιδίου τύπου, το οποίο κυκλοφορεί νόμιμα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των Ελλήνων συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ οι έρευνες για τη δράση των εν λόγω ατόμων συνεχίζονται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-8-2021 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά