Logo

Ρόδος: Σύλληψη τεσσάρων γυναικών για εμπορία ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο



 
 

Συνελήφθησαν την 25η Αυγούστου 2021 στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, τέσσερις αθίγγανες, ηλικίας 20, 34, 24 και 55 ετών, κατηγορούμενες για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την πρόληψη-καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίσθηκαν οι κατηγορούμενες στη Μεσαιωνική Πόλη να προβαίνουν σε επαιτεία εκμεταλλευόμενες επιτηδευμένα ανήλικα παιδιά τους, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και υγεία, με αποκλειστικό σκοπό τον πορισμό παράνομου εισοδήματος.

Επιδιώκουν ειδικότερα να προσελκύσουν την προσοχή των τουριστών και να εκμεταλλευτούν τον οίκτο και τη συμπόνιά τους είτε με τη ρακένδυτη ενδυμασία τους είτε με την αλγεινή τους εικόνα -λόγω ασιτίας, έκθεσης στον ήλιο και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως στον καύσωνα, την ορθοστασία-είτε παίζοντας μουσικά όργανα.

Η δράση τους είναι καθημερινή, ενώ τα χρήματα που αποκομίζουν οι ανήλικοι παραδίδονται σε ενήλικους, οι οποίο είτε διέρχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τα πόστα και τα παραλαμβάνουν είτε τους παραδίδονται μεσημεριανές ώρες από τους ανήλικους.
Η τέταρτη κατηγορούμενη κατελήφθη να επαιτεί έχοντας στην αγκαλιά της τον ανήλικο ηλίκιας 7 μηνών εγγονό της και η τρίτη την ανήλικη κόρη της, ηλικίας 11 μηνών.

Επιπλέον κατελήφθησαν δύο ακόμη ανήλικα παιδιά, 11 και 10 ετών, των δύο πρώτων, να επαιτούν και να τους παραδίδουν τα χρήματα.
Απολογούμενες ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Απολογούμενες ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Θυμίζουμε ότι για έκθεση και εμπορία ανθρώπων κατηγορούνται με δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου την 3η Αυγούστου ακόμη μια 57χρονη υπήκοος Αλβανίας και μια 30χρονη ημεδαπή, που διαμένουν στους καταυλισμούς των Ρομά σε Κορακόνερο και Τσαΐρι.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν την 2α Αυγούστου 2021 και ώρα 12.00 από αστυνομικούς κατόπιν πολυήμερων ερευνών.

Εντοπίστηκαν στην Μεσαιωνική Πόλη και σε συγκεκριμένα σημεία-πόστα ένας 15χρονος να επαίτει έξω από την Δημοτική Βιβλιοθήκη κι ένας 13χρονος έξω από το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (οδός Ιπποτών).

Στην κατοχή του πρώτου ανηλίκου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακορντεόν κόκκινου χρώματος και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ, ενώ στην κατοχή του δεύτερου ένα ακορντεόν κόκκινου χρώματος, ένα ψάθινο καλάθι, το χρηματικό ποσό των 4,8 ευρώ και ένα χαρτονόμισμα των 5 δολαρίων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-8-2021 από directNEWS.gr  πηγή: dimokratiki.gr


Τελευταία Αστυνομικά