Logo

Εξιχνιάστηκε δολοφονία και ληστεία στα Κάτω Πατήσια 9 χρόνια μετά – Συνελήφθη ένας από τους δράστες [βίντεο]



 
 

Στη σύλληψη ενός 36χρονου για τη συμμετοχή του σε υπόθεση  δολοφονίας και ληστείας, πράξεις που τελέστηκαν πριν από εννέα χρόνια, οδήγησε μία πρόσφατη καταγγελία σε βάρος του για . ενδοοικογενειακή βία.

Στις 13 Φεβρουάριο του 2012  τρεις δράστες  σκότωσαν έναν 70χρονο και λήστεψαν την 71χρονη σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν στα Κάτω Πατήσια. 

Τότε οι διωκτικές αρχές δεν κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι είχαν εντοπίσει ένα αποτύπωμα στο χρηματοκιβώτιο που υπήρχε μέσα στο διαμέρισμα. 

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι από την έρευνα δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθεί το αποτύπωμα καθώς δεν ανήκε σε κάποιον σεσημασμένο δράστη. 

Η ταυτοποίηση έγινε, προσθέτουν, εννέα χρόνια μετά το έγκλημα, χάρη στην πρόσφατη καταγγελία της συζύγου του  36χρονου για ενδοοικογενειακή βία. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας η αστυνομία έλαβε αποτυπώματα από τον φερόμενο ως δράστη ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα αυτός να συνδεθεί με το «ορφανό» εύρημα της ανθρωποκτονίας και  της ληστείας του 2012.

Η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για την εξιχνίαση εκείνης της υπόθεσης αναφέρει τα εξής: 

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 70χρονου ημεδαπού και η ληστεία σε βάρος της 71χρονης συζύγου του, που διαπράχθηκαν την 13-2-2012 εντός του διαμερίσματος που διέμεναν στα Κάτω Πατήσια.

Από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό είχε προκύψει ότι τρεις άγνωστοι δράστες, αφού φίμωσαν και δέσμευσαν το ανωτέρω ζευγάρι, ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρηματοκιβωτίου χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, είχε προηγηθεί ενδελεχής ανάλυση του τόπου του εγκλήματος και αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία καθώς και νέα ερευνητικά δεδομένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), τα οποία κατέδειξαν την εμπλοκή του 36χρονου στις προαναφερόμενες πράξεις.

Σε βάρος του εξεδόθη από το Ανακριτικό Τμήμα ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα 15-9-2021 στο Καματερό.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.

 

\

\

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-9-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά