Logo

Συνελήφθη με καλάσνικοφ στα χέρια ένας από τους ληστές τράπεζας στη Μητροπόλεως - Ήταν δραπέτης φυλακών [βίντεο+φωτο]



 
 

Συνελήφθη τη Δευτέρα ο ένας από τους δυο ληστές, οι οποίοι μέρα μεσημέρι στις  14 Σεπτεμβρίου 2021 είχαν μπει σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μητροπόλεως, είχαν αρπάξει τα χρήματα και είχαν  διαφύγει με τα πόδια. 

Πρόκειται για δραπέτη φυλακών, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης και τον περασμένο Αύγουστο παραβίασε την πενθήμερη άδεια που του χορηγήθηκε 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης διέμενε σε φτηνά ξενοδοχεία, τα οποία τα χρησιμοποιούσε ως καταλύματα. Για λόγους ασφαλείας άλλαζε πολύ συχνά τον τόπο διαμονής του και κυκλοφορούσε πάντα οπλισμένος, 

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, αστυνομικοί τον παρακολουθούσαν επί 15 ημέρες και σήμερα Δευτέρα αποφάσισαν να τον συλλάβουν. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί ακολούθησαν  το ταξί που πήρε και μόλις κατέβηκε από αυτό τον περικύκλωσαν και τον συνέλαβαν στην Κατεχάκη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτηρίζει τον συλληφθέντα ως “επικίνδυνο ληστή τραπεζών”. Πάνω του βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια.

Τι δήλωσε για τη σύλληψη η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Α΄ Ευθυμίου Άννα – Αννιέλα

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός δραπέτης, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27/09/21 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά