Logo

Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος που διακινούσε αλλοδαπούς από τη χώρα μας σε χώρες της Ε. Ε.



 
 

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 30-9-2021 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί μέλη κυκλώματος που διακινούσε αλλοδαπούς από τη χώρα μας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δια της αεροπορικής οδού, αφού προηγουμένως τους εφοδίαζε με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα. Επίσης, συνελήφθη και ο υπό διακίνηση αλλοδαπός.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το κύκλωμα εφοδίαζε τους αλλοδαπούς είτε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, είτε με γνήσια στις περιπτώσεις που ο αλλοδαπός προσομοίαζε με τον πραγματικό κάτοχο του εγγράφου.

Τα μέλη του κυκλώματος αναλάμβαναν και τη μεταφορά των διακινούμενων στο χώρο του αεροδρομίου με «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο. Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε να εισέρχεται και να σταθμεύει στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου κατ’ επανάληψη.

Στη συνέχεια τους συνόδευαν στα σημεία ελέγχου μέχρι και την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Τους εξέδιδε κάρτες επιβίβασης και τους καθοδηγούσε για την κίνηση και την γενικότερη συμπεριφορά τους, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα ελέγχου τους.

Τα μέλη του κυκλώματος αφού διευκόλυναν την έξοδο από τη χώρα στους αλλοδαπούς, αποχωρούσαν. Όπως διαπιστώθηκε, η προσέλευση των μελών του κυκλώματος ήταν επαναλαμβανόμενη στους χώρους του Αερολιμένα, χωρίς να προκύπτει αναχώρηση τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-15.155- ευρώ

-1.000- κορόνες Σουηδίας

-755- λίρες Τουρκίας

-2- κινητά τηλέφωνα και  -5- πακέτα καρτών SIM

ασύρματα ακουστικά

ρολόι

κάρτες επιβίβασης

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Στην κατοχή του υπό διακίνηση αλλοδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε γνήσιο διαβατήριο υπό στοιχεία έτερου ατόμου και κάρτα επιβίβασης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά