Logo

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Έλληνας που καταζητείται στη Γαλλία για μεταφορά 1,7 τόνων κοκαΐνης [φωτο]



 
 

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας 35χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γαλλικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε με ιστιοφόρο 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική σε παραθαλάσσια περιοχή της Νότιας Γαλλίας.

Η μεταφορά της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 και για την υπόθεση είχαν συλληφθεί έντεκα άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και οκτώ Έλληνες.

Από τις έρευνες των γαλλικών Αρχών προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγουν στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατά τα έτη 2016 έως 2018.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο ρόλος του 35χρονου καταζητούμενου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη αφορούσε τη «στρατολόγηση ατόμων για τις επίμαχες "αποστολές" μέσω θαλάσσης», ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει συγγενική σχέση με ένα εκ των ηγετικών στελεχών του κυκλώματος.

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στη Γαλλία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά