Logo

Αστυνομικοί σε πολυμελές κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων με επικεφαλής αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ



 
 

Μεγάλη έρευνα και επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το κύκλωμα εμπλέκονται αστυνομικοί από τουλάχιστον επτά τμήματα της Αττικής 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη έρευνα και επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί από τουλάχιστον επτά τμήματα της Αττικής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί περίπου 20 ύποπτοι.

Όπως μεταδίδει το ant1news.gr, επικεφαλής  του κυκλώματος φέρεται να είναι αξιωματικός ο οποίος υπηρετεί σε ένα από τα αστυνομικά τμήματα.

Σημειώνεται, ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και πολίτες.

Το κύκλωμα φέρεται με τη συμμετοχή των αστυνομικών να χορηγούσε έναντι αμοιβής γνήσια έγγραφα, κυρίως ταυτότητες, σε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά.

Με τα έγγραφα αυτά οι αλλοδαποί προχωρούσαν στις διαδικασίες για άδειες παραμονής ή την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και παρακολουθήσεις τηλεφώνων, από τις οποίες έχουν προκύψει σοβαρά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένονται ανακοινώσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ έβγαλε το κύκλωμα

Σε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται, όπως αναφέρει η efsyn.gr, ότι ανέρχεται το όφελος της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται 34 αστυνομικοί και η οποία διακινούσε πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. που συνεχίζεται την έρευνα της υπόθεσης. Μέχρι στιγμής συνελήφθησαν 20 άτομα μεταξύ των οποίων: 9 εν ενεργεία αστυνομικοί (εκ των οποίων 1 αξιωματικός, 1 Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 1 υπάλληλος Ληξιαρχείου Ο.Τ.Α, 1 δικηγόρος και 8 πολίτες. 

Ειδικότερα, το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε αλλοδαπούς υπηκόους με βαρύ ποινικό μητρώο, διευκολύνοντας παράλληλα την παραμονή στη χώρα των υπηκόων, που απολάμβαναν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, όπως έκδοσης αριθμού φορολογικού μητρώου, αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, παραπλανώντας τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες,  την έξοδό τους προς άλλες χώρες, ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν, όπου ορισμένοι κάτοχοι των «πλαστών» εγγράφων συνελήφθησαν, και δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα τυχόν έρευνες των Αστυνομικών Αρχών που θα αποσκοπούσαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ορισμένων εξ’ αυτών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το «modus operandi» της πολυμελούς σπείρας χρησιμοποιούσαν ψευδή στοιχεία μη υπαρκτών ατόμων, πραγματικά στοιχεία είτε ομογενών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό και είχαν πλήρη άγνοια των ενεργειών της οργάνωσης, είτε ημεδαπών, ύστερα από ψευδή δήλωση απώλεια προηγούμενου νομίμως εκδοθέντος δελτίου ταυτότητας, ακόμα και στοιχείων ταυτότητας, μέσω παράνομης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

«Με τη χρήση των ανωτέρω, οι ενδιαφερόμενοι επετύγχαναν κατά περίπτωση, την ελεύθερη παραμονή και κίνηση τους στη Χώρα, την απόκρυψη τυχόν ποινικού τους παρελθόντος, την απρόσκοπτη έξοδό τους από τη Χώρα και την ελεύθερη κίνηση και διαμονή σε χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν, την έκδοση αδειών οδήγησης, την κατάρτιση νέων ή τη χρήση υπαρκτών φορολογικών μητρώων και την κατ’ επέκταση σύσταση εταιρειών και επιχειρήσεων και τη σύναψη συμβάσεων και συμβολαίων οιασδήποτε μορφής. Για την έκδοση κάθε εγγράφου, ο ενδιαφερόμενος κατέβαλε χρηματικό ποσό ύψους τουλάχιστον 30.000,00 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί πάνω από 600.000 ευρώ» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα κάνει σε λίγες ώρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-12-2021 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά