Logo

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθησαν 10 ανήλικοι για ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Ακρόπολης



 
 

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα η οποία απαρτιζόταν κυρίως από ανηλίκους και διέπραττε κλοπές στην περιοχή της Ακρόπολης, αλλά και σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών 13 άτομα, από τα οποία οι 10 είναι ανήλικοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 27 κατηγορούμενους εκ των οποίων οι 18 ανήλικοι (ημεδαποί και αλλοδαποί).

Όπως διαπιστώθηκε από τα μέσα του έτους 2021 τα μέλη της συμμορίας διέπρατταν:

- ληστείες κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης σε βάρος πεζών και κατά προτίμηση ανηλίκων και

- κλοπές από πολίτες, τουρίστες, αυτοκίνητα, καταστήματα και οικίες, κυρίως στα βραχάκια της Ακρόπολης αλλά και στις περιοχές της Καλλιθέας της Νέας Σμύρνης και του   Παλαιού Φαλήρου.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάπραξη των ληστειών, χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα και αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού, σε όλες τις περιπτώσεις, αντικείμενα από τα θύματά τους.

Μετά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, προέβαιναν στην άμεση διάθεση των κλοπιμαίων σε κλεπταποδόχους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν:

- 13 περιπτώσεις ληστειών και

- 31 περιπτώσεις κλοπών

Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για την τέλεση παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά