Logo

Στη Θήβα συνελήφθη «εγκέφαλος» σπείρας χασισοκαλλιεργητών μετά από 14 μήνες ερευνών της Ασφάλειας Πύργου [φωτο] 
 

To Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου έφθασε σε μία  τεράστια επιτυχία έπειτα από τις εμπεριστατωμένες έρευνες των αξιωματικών του.

Συγκεκριμένα, κατάφερε  όχι μόνο να εξιχνιάσει την υπόθεση της φυτείας «μαμούθ» των 4.000 και πλέον δενδρυλλίων που είχε βρεθεί  στον οικισμό Ρόβια που βρίσκεται σε δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας αλλά και να συλλάβει τρεις δράστες, ανάμεσά τους και τον εγκέφαλο, ενώ συνεχίζει τις έρευνες για τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με το patrisnews.com  το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, με τις μεθοδικές του έρευνες από την περσινή χρονιά που βρέθηκε η μεγάλη φυτεία στην Ανδρίτσαινα, έφτασε στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών της σπείρας, στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Θήβας.

Χρειάστηκαν σχεδόν 14 μήνες προκειμένου να βρεθούν οι δράστες, ωστόσο χάρη στην προσήλωση των ανθρώπων του Τμήματος σε κάθε υπόθεση, κατάφεραν να φθάσουν στη σύλληψή τους στο πλαίσιο επιχείρησης για καλλιέργεια 360 δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασώδη περιοχή της Βοιωτίας.

Όσον αφορά τους δράστες, πρόκειται για τρία άτομα αλβανικής υπηκοότητας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο «εγκέφαλος» της «ορφανής» φυτείας των 4.325 δενδρυλλίων και φυτών που εντοπίστηκαν πέρυσι το καλοκαίρι στη δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας, για τον οποίο είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης. Να σημειωθεί πως έχει γίνει η ταυτοποίηση και των υπόλοιπων μελών της σπείρας, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψής τους και αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Πέρυσι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του ΑΤ Ανδρίτσαινας, είχαν εντοπίσει τη μεγάλη οργανωμένη φυτεία κάνναβης των 4.325 δενδρυλλίων και φυτών στη δύσβατη δασική περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια και την διακίνηση των δενδρυλλίων κάνναβης θα ανερχόταν στο χρηματικό ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου. Είχε σχηματισθεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των καλλιεργητών, που αναζητούνταν για να συλληφθούν. Ο εντοπισμός της φυτείας ήταν αποτέλεσμα μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας,  όπου αξιοποιήθηκαν κατάλληλα τα ερευνητικά στοιχεία και οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση για την κατάσχεση και εκρίζωση των δενδρυλλίων και των φυτών κάνναβης.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν οκτώ ειδικά διαμορφωμένοι χώροι καλλιέργειας φυτών κάνναβης, στους οποίους οι δράστες είχαν αποψιλώσει την υπάρχουσα βλάστηση και καλλιεργούσαν συνολικά 3562 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως ενός μέτρου περίπου και 763 φυντάνια κάνναβης.

Στα τμήματα της φυτείας υπήρχαν διάσπαρτα καλλιεργητικά εργαλεία, λιπάσματα και λοιπά αντικείμενα, που χρησίμευαν στην καλλιέργεια των φυτών κάνναβης, ενώ το πότισμα των φυτών γινόταν με πλαστικά λάστιχα στα οποία διοχετευόταν το νερό από παρακείμενη πηγή που πήγαζε σε υψηλότερο σημείο από τον χώρο της φυτείας.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν εγκαταστήσει δύο παρατηρητήρια με στρώματα, σε σημείο με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τον χώρο της φυτείας, όπου διέμεναν και παρακολουθούσαν τόσο τη φυτεία, όσο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ στο εσωτερικό της φυτείας, ανάμεσα σε υφιστάμενη βλάστηση, είχαν εγκαταστήσει πρόχειρο παράπηγμα, όπου ανευρέθηκαν τρόφιμα, φιάλη υγραερίου και ρούχα, για την παραμονή τους στον χώρο.

Σε ένα από τα παρατηρητήρια εντοπίστηκε μια κυνηγετική καραμπίνα και μία χάρτινη συσκευασία με 25 κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ και στα δύο παρατηρητήρια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα των καλλιεργητών, ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας, μπαταρίες αυτοκινήτων που χρησίμευαν για την φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, πλαστικά μπουκάλια, φορτιστές κινητών, ρούχα και τρόφιμα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-8-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά