Logo

Μάλτα: Συνελήφθη καταζητούμενος για διπλό φονικό στην Αίγινα - Είχε κάψει ζωντανά τα δύο θύματα [βίντεο+φωτο]



 
 

Στη Μάλτα εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 36χρονος Αλβανός ο οποίος καταζητείται από τις ελληνικές αρχές για διπλό φόνο το  και ληστεία 780.000 ευρώ, πράξεις που είχαν τελεστεί το 2015 στην Αίγινα. 

Πρόκειται για τον  Ledjon Brakaj, ο οποίος  κατηγορείται ότι  ξυλοκόπησε μέχρι λιποθυμίας δύο άτομα αφού τους έκλεψε 780.000 ευρώ. Στη συνέχεια τους έκαψε ζωντανούς και εξαφανίστηκε.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σε εκτέλεση σχετικού ευρωπαϊκού εντάλματος  από τις ελληνικές αρχές τον Μάρτιο.

Η διαβίβαση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης στις αρμόδιες υπηρεσίες έθεσε σε κατάσταση συναγερμού το  Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν,  γεγονός που οδήγησε  στον εντοπισμό του καταζητούμενου στη Μάλτα.

Ο συλληφθείς την Τρίτη 16.8.2022 οδηγήθηκε στο δικαστήριο και λήφθηκαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, προκειμένου να συγκριθούν με αυτά που έστειλαν οι ελληνικές αρχές,  προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του. 

Το απόγευμα του Σαββάτου  20.8.2022, ο 36χρονος οδηγήθηκε και πάλι στο δικαστήριο, στο πλαίσιο των διαδικασιών  για την έκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες.

Ωστόστο, οι συνήγοροι υπεράπισης υποστήριξαν ότι η αστυνομία συνέλαβε λάθος άνθρωπο, υποστηρίζοντας ότι το όνομα του πελάτη τους δεν ταιριάζει με αυτό που αναγράφεται στο ένταλμα σύλληψης.

Άγριο έγκλημα με κίνητρο τη ληστεία 

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές ο άνδρας καταζητείται ως δράστης του διπλού φονικού που έγινε στην Αίγινα το 2015 συγκονίζοντας την τοπική κοινωνία του νησιού. 

Θύματα ήταν μία γυναίκα,, η οποία  η οποία διατηρούσε επιχείρηση σουβενίρ στην Αίγινα, και ο ανιψιός της. Οι σοροί τους βρέθηκαν μέσα στο σπίτι της γυναίκας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, και τα δύο θύματα  είχαν βασανιστεί πριν δολοφονηθούν. Η αυτοψία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δράστες χτύπησαν τα δύο θύματα τόσο άγρια που τους προκάλεσαν συντριπτικά κατάγματα σε όλο τους το σώμα και στη συνέχεια, ενώ ακόμα ανέπνεαν, τους έβαλαν φωτιά.

Οι έρευνες έδειξαν ότι η γυναίκα είχε αποσύρει τις οικονομίες της, ύψους σχεδόν 800.000 ευρώ, λίγο καιρό πριν. Το σπίτι είχε διαλυθεί όταν το βρήκαν οι ερευνητές, αλλά οι βιτρίνες που περιείχαν ασημικά ήταν ανέγγιχτες. Τα χρήματα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Η υπεράσπιση υποστήριξε πως ο συλληφθείς δεν είναι ο καταζητούμενος

Η ιστοσελία timesofmalta.com, οι συνήγοροι υπεράσπισης εμφανίστηκαν το Σάββατο στο δικαστήριο της Μάλτας και υποστήριξαν ότι υπάρχουν  αμφιβολίες σχετικά με το αν ο πελάτης τους είναι  πράγματι ο καταζητούμενος. Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έκανε αναφορά σε διαφορετικά ονόματα, όπως επισήμαναν. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, επίσης, υπογράμμισαν πως ενώ οι  ελληνικές αρχές είχαν πάρει τα δακτυλικά αποτυπώματα του 36χρονου, δεν τα είχαν προσκομίσει  στο δικαστήριο ως αποδεικτικά στοιχεία.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διαδικασία της. Τρίτης  ο επιθεωρητής Kurt Ryan Farrugia, από τη Μονάδα Διεθνών Σχέσεων της Αστυνομίας της Μάλτας, παρουσίασε δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν σταλεί από την ελληνική αστυνομία.

Αυτά τα δακτυλικά αποτυπώματα,  αναλύθηκαν από τους ομολόγους τους από τη Μάλτα και  φάνηκε να ταιριάζουν, με αυτά του συλληφθέντα, όπως ενημερώθηκε το δικαστήριο το Σάββατο. 

Παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση αμφισβήτησε την ταυτοποίηση μεταξύ συλληφθέντα και καταζητούμενου  το δικαστήριο, υπό την προεδρία του δικαστή Noel Bartolo, δήλωσε ότι βάσει της στάθμισης των πιθανοτήτων η υπόθεση έπρεπε να προχωρήσει.

Επισημαίνεται ότι ο  36χρονος δεν υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης με εγγύηση και παρέμεινε σιωπηλός καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-8-2022 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά