Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εισήγαγε ναρκωτικά μέσα σε κιβώτια με απορρυπαντικά [βίντεο+φωτο]



 
 

Σκληροί Κροάτες και Σέρβοι κακοποιοί αποτελούσαν την ηγετική ομάδα της εγκληματικής ομάδας, που εισήγαγε τα ναρκωτικά μέσα σε κιβώτια με απορρυπαντικά από την Ισπανία και τα διακινούσε σε πιάτσες τοξικομανών στην Αττική. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ζευγάρι Ελλήνων εκπαιδευτικών. Ο 39χρονος δάσκαλος, σύμφωνα με την αστυνομία διακινούσε κοκαΐνη και χασίς.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στην 28χρονη σύζυγό του, καθώς στο σπίτι τους στο Μαρούσι, έκρυβαν 194,3 γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας.Σκληροί Κροάτες και Σέρβοι κακοποιοί αποτελούσαν την ηγετική ομάδα της εγκληματικής ομάδας, που εισήγαγε τα ναρκωτικά μέσα σε κιβώτια με απορρυπαντικά από την Ισπανία και τα διακινούσε σε πιάτσες τοξικομανών στην Αττική. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ζευγάρι Ελλήνων εκπαιδευτικών. Ο 39χρονος δάσκαλος, σύμφωνα με την αστυνομία διακινούσε κοκαΐνη και χασίς. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στην 28χρονη σύζυγό του, καθώς στο σπίτι τους στο Μαρούσι, έκρυβαν 194,3 γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας.

Ειδικότερα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, ηλικίας από 26 έως 47 ετών, τρεις Έλληνες, 28, 29 και 31 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και δύο Ελληνίδες, 28 και 32 ετών.

«Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, ενώ από τη μεθοδολογία δράσης, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα, ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ», τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος.

Σε έρευνες σε νοικιασμένα διαμερίσματα στη Φιλοθέη, το Μαρούσι και τον Άλιμο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν εκτός από ναρκωτικά και όπλα, επίσης, εκρηκτική ύλη TNT, εξοπλισμό κατασκευής εκρηκτικών υλών και πλαστά δελτία ταυτότητας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα ευρήματα σε συνδυασμό με το βαρύ ποινικό παρελθόν των μελών του κυκλώματος διευρύνουν την έρευνα σε επίπεδο διεθνούς συνεργασίας με άλλες διωκτικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικότητάς τους.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια στο Μαρούσι, τη Φιλοθέη και τον Άλιμο, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 20.480 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 6.517 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 194.3 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 πλάκες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ βάρους 681 γραμ, πυροκροτητής, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών, πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 59 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), 2 αυτοκίνητα, μοτοσικλέτα, 41 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 26.215 ευρώ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της απείθειας, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2022 από directNEWS.gr πηγή:ΕΡΤ


Τελευταία Αστυνομικά