Logo

Συνελήφθησαν τρία άτομα για απάτη - Ανάμεσά τους και ο «Μάξιμος Σαράφης» της υπόθεσης Novartis



 
 

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τρία άτομα που φέρονται να εξαπατούσαν επιχειρηματίες τάζοντας δανειοδοτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, που είχε εξετασθεί στην υπόθεση Novartis ως υπο προστασία μάτρυρας, με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», αφού είχε διατελέσει διευθυντής επικοινωνίας στη φαρμακευτική εταιρεία. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες για την εν λόγω υπόθεση είναι ο Κωνσταντίνος Σολδάτος 62 ετών κάτοικος Αγίας Παρασκευής και ο Γεράσιμος Λουκέρης 65 ετών επίσης κάτοικος Αγίας Παρασκευής.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν, ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό και αναλάμβαναν τη σύνταξη και ολοκλήρωση των δανειακών φακέλων, λαμβάνοντας τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην κατάθεση του φακέλου σε τράπεζα του εξωτερικού, χωρίς όμως να κάνουν καμία ενέργεια για τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οικονομική ζημία που υπέστησαν οι δέκα περίπου επιχειρηματίες που έπεσαν θύματα της συμμορίας φέρεται να ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά