Logo

Αστυνομικός ανάμεσα σε 12μελή σπείρα που έκανε διαρρήξεις στην Αττική



 
 

Δώδεκα άτομα ανάμεσα τους και ένας αστυνομικός είναι τα μέλη της σπείρας που με λοστούς και βαριοπούλες άνοιγαν πολυτελείς κατοικίες αλλά και επιχειρήσεις στην Αττική χρησιμοποιώντας πολυτελή αυτοκίνητα και χρησιμοποιώντας ενδοεπικοινωνίες. Μία πληροφορία, αρχές του Ιανουαρίου οδήγησε τις αρχές στα ίχνη των δραστών όπου έκπληκτοι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι συνάδελφός τους ήταν ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης και ήταν εκείνος που τους ειδοποιούσε για τις κινήσεις τους το διάστημα που τους παρακολουθούσαν.

Η δράση της σπείρας φαίνεται να ξεκινά τον Οκτώβριο του 2022 και μέσα στους επόμενους 4 μήνες αποκόμισαν συνολικό οικονομικό όφελος 644.000 ευρώ από τις 40 διαρρήξεις που έκαναν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο τρόπος δράσης τους

ΟΙ διαρρήκτες- σε ομάδα των 5 ατόμων - χτυπούσαν είτε πρωινές είτε βραδινές ώρες και όταν οι ένοικοι των σπιτιών απουσίαζαν Παραβίαζαν τις κεντρικές πόρτες και τα παράθυρα για να μπουν στο χώρο ενώ όταν τα έβρισκαν σκούρα δεν δίσταζαν να προκαλέσουν και ζημιές.

Οι δράστες αφού στοχοποιούσαν το σπίτι που ήθελαν να διαρρήξουν φρόντιζαν να παίρνουν αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας δεδομένου ότι υπήρχε η πιθανότητα να υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. Άφηναν ακάλυπτα μόνο τα μάτια τους και φορούσαν από γάντια μέχρι και κουκούλες full face. Επιπλέον στεγανοποιούσαν την ένωση των γαντιών με το πανωφόρι τους χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία. Αυτό το έκαναν για δύο λόγους: Ελαχιστοποιούσαν τις πιθανότητες αναγνώρισης τους σε μεταγενέστερο χρόνο και μείωναν τις πιθανότητες να αφήσουν βιολογικό υλικό ή αποτυπώματα στο χώρο των κλοπών. Επιπλέον για τη μεταξύ τους συνεννόηση χρησιμοποιούσαν μόνο ασύρματη ενδοεπικοινωνία και καθόλου κινητά .

Το «Στρουμφάκι» και ο αστυνομικός

Ο Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης με το ψευδώνυμο «Στρουμφάκι» είχε ως ορμητήριο την περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης .Ταξίδευε στην Αθήνα με ιδιόκτητα ή νοικιασμένα οχήματα ακόμα και με τρένο ή αεροπλάνο. Έμενε σε συγγενικά του πρόσωπα ή σε ξενοδοχεία ή σε καταλύματα AIRBNB. Το χρονικό διάστημα που ο Αρχηγός ήταν στην Αθήνα η δράση των διαρρηκτών ήταν καθημερινή ενώ όσο απουσίαζε τα πολυτελή οχήματα που χρησιμοποιούσε η σπείρα για τις κλοπές – BMW AUDI και MERCEDES - ήταν κρυμμένα στις «καβάτζες» τους κυρίως στην περιοχή της Ελευσίνας αλλά και στην Μάνδρα Όταν τα έβγαζαν για την «επιχείρηση « τοποθετούσαν ακόμα και φιμέ ζελατίνη στα τζάμια του οχήματος ενώ παρατηρήθηκε από τις αρχές ότι άλλαζαν στα αυτοκίνητα ακόμα και χρώμα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη ενός AUDI όπου μέσα σε λίγους μήνες από ασημί γίνεται μαύρο. Επιπλέον χρησιμοποιούσαν και οχήματα «δορυφόρους « τα οποία εξασφάλιζαν την ασφαλή μεταφορά των μελών της εγκληματικής οργάνωσης από και προς την «καβάτζα»

Δεξί χέρι του Αρχηγού, ο Υπαρχηγός που τον αντικαθιστούσε κυρίως σε θέματα που αφορούσαν στην ετοιμότητα των επιχειρησιακών οχημάτων και φρόντιζε να έχουν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί, ενώ παρακολουθούσαν τους δράστες προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τη δράση τους παρατήρησαν δύο περιστατικά που τους έδειχνε ότι κάποιος «δικός» τους, έδινε στα μέλη της οργάνωσης, πληροφορίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι είδαν μέλος της σπείρας να εγκαταλείπει το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε σε κεντρικό σημείο της Ελευσίνας και αυτό ερχόταν σε αντίθεση με την τακτική που ακολουθούσαν δηλαδή να κρύβουν τα οχήματα με τα οποία έκαναν τις ληστείες. Ο αστυνομικός που έδινε πληροφορίες καρφώθηκε από μόνος του καθώς στις 1-02-2023 αναζήτησε πολλές φορές στο σύστημα την πινακίδα του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που έκανε την παρακολούθηση. Ο αστυνομικός όμως δεν είχε λόγο να αναζητήσει την πινακίδα υπηρεσιακά καθώς το όχημα ποτέ δεν είχε κυκλοφορήσει το επίμαχο διάστημα στην περιοχή που είναι και το Τμήμα του, στην περιοχή της Φυλής. Μόλις δε ειδοποίησε τους δράστες για την παρακολούθηση, εκείνοι φρόντισαν να εξαφανιστούν σε διάφορα σημεία της Αττικής .

Τα μέλη της σπείρας ανάμεσά τους και ο αστυνομικός αντιμετωπίζουν ένα βαρύ κατηγορητήριο από διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μέχρι και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου (κατηγορία που αφορά στον αστυνομικό.)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-5-2023 από directNEWS.gr πηγή:zougla.gr


Τελευταία Αστυνομικά