Logo

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη τριών γυναικών για επίθεση με ψαλίδι σε βάρος 31χρονης [φωτο]



 
 

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε τρεις γυναίκες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απάτης και της νομοθεσίας περί όπλων, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στην πόλη της Πτολεμαΐδας η μία 17χρονη και η 24χρονη έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, πλησίασαν την 31χρονη και αποπειράθηκαν να της αφαιρέσουν το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά της οικίας της, κάνοντας χρήση αιχμηρού αντικειμένου και τραυματίζοντάς την, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθότι η 31χρονη αντιστάθηκε και τράπηκαν σε φυγή, ενώ η έτερη 17χρονη βρισκόταν στο σημείο, έχοντας τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και μετά από επισταμένες αναζητήσεις των προαναφερόμενων αστυνομικών εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στην πόλη της Πτολεμαΐδας, οι δύο 17χρονες και η 24χρονη στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 αιχμηρό αντικείμενο (ψαλίδι), είδος ένδυσης που έφερε η μία εκ των συλληφθέντων κατά τη τέλεση των ανωτέρω εγκληματικών ενεργειών (κουκούλα τύπου full face), 4 κινητά τηλέφωνα και 3 κάρτες sim ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης προέκυψε ότι, σε προγενέστερο χρόνο η 24χρονη και η μία 17χρονη μέσω ψεύτικων λογαριασμών που δημιούργησαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζοντάς ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφεραν να αποσπάσουν από την 31χρονη το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ οι συλληφθείσες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά