Logo

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές στην Αττική - Η λεία ξεπερνά τις 230.000 ευρώ



 
 

Αστυνομικοί της η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε ειδική επιχείρηση συνέλαβαν την Πέμπτη 4 Μαΐου έξι άτομα αλβανικής καταγωγής που διέπρατταν κλοπές σε σπίτια στην Αττική, με τη λεία τους να ξεπερνά τις 230.000 ευρώ.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, κατ' επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, βία κατά υπαλλήλων, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα τρία μέλη της συμμορίας, που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, που δρούσαν από τον Μάιο του 2022, αρχικά κατασκόπευαν το στόχο τους από την προηγούμενη ημέρα, κινούμενοι πεζοί γύρω από αυτούς, ώστε να καταρτίσουν σχέδιο δράσης και να εξασφαλίσουν την έγκαιρη διαφυγή τους.

Ειδικότερα, τις απογευματινές αλλά και τις βραδινές ώρες, πλησίαζαν με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τα σπίτια που είχαν στοχοποιήσει και έπειτα προχωρούσαν σε διάρρηξη παραβιάζοντας τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες.

Οι κατηγορούμενοι δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους ακόμα και εάν χτυπούσε συναγερμός. Μάλιστα, εάν η λεία που αποκόμιζαν από ένα σπίτι ήταν σημαντική, το «χτυπούσαν» ξανά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στη δράση της συμμορίας είχε μια γυναίκα, η οποία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι δεν ήταν σεσημασμένη διοχέτευε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια.

πιστόλι με γεμιστήρα με -6- φυσίγγια,

αλεξίσφαιρο γιλέκο,

διαρρηκτικό εργαλείο τύπου σκύλα,

-40- ρολόγια γνωστών μαρκών,

-28- ζευγάρια σκουλαρίκια,

-39- δαχτυλίδια,

-9- βραχιόλια,

-36- κολιέ- μενταγιόν χρυσές αλυσίδες,

ασημί σταυρός, χρυσό κόσμημα και χρυσή ταυτότητα

ροζάριο,

-3- τσάντες επώνυμων οίκων,

-6.810- ρουπίες Πακιστάν,

-6.795- ευρώ,

-20- κινητά τηλέφωνα,

τάμπλετ και κάρτα sim,

-3- μαχαίρια, από τα οποία το ένα τύπου «karambit»,

-0,7- γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,

-2- αυτοκίνητα,

δίκυκλη μοτοσικλέτα,

είδη ρουχισμού, φούτερ, -4- ζευγάρια παπούτσια, -2- παντελόνια, γιλέκο, καπέλο, ζακέτα,

ηλεκτρονική συσκευή δειγματισμού υφασμάτων.

Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 20 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στις περιοχές Μαρούσι, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Μελίσσια, Δροσιά, Βούλα και Γλυφάδα, από τις οποίες η μία απόπειρα.

Οι συλληφθέντες, που έχουν απασχολήσει ξανά την ΕΛΑΣ για διάφορα αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά