Logo

Θεσσαλονίκη: Για εμπρησμό κατηγορούνται οι δύο νεαροί - spidermen [βίντεο+φωτο]



 
 

Για σοβαρά αδικήματα κατηγορούνται οι δύο νεαροί που επιχείρησαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς κάνοντας παρκούρ από ταράτσα σε ταράτσα, όταν βρέθηκαν σε σημείο που είχε ξεσπάσει φωτιά σε κατάστημα με κινητά τηλέφωνα, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Βασιλέως Ηρακλείου, στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της πόλης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτηρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Σε σήματα και κλήσεις των παρευρισκόμενων αστυνομικών, προκειμένου να κατέλθουν από την ταράτσα οι δύο άντρες προσπάθησαν να διαφύγουν κινούμενοι από ταράτσα σε ταράτσα σε διπλανές πολυκατοικίες, ενώ παράλληλα εκτόξευαν οικοδομικά υλικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και σκόνη πυροσβεστήρα.

Τελικώς, έπειτα από διαπραγματεύσεις, ο ένας εκ των δραστών κατήλθε από την ταράτσα, όπου βρισκόταν και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Έπειτα από έλεγχο στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– 1 μάσκα με μορφή κόμικ,

– 4 μαρκαδόροι υπογραφής,

– 3 αναπτήρες,

– 1 κουτί σπίρτα και

– 1 πτυσσόμενο μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες αρνούνται ότι έχουν σχέση με τον εμπρησμό και ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στο σημείο κάνοντας γκράφιτι σε τοίχο.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-5-2023 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά